A Dance Jam tánccsoport elsöprő sikert aratott az Európa-bajnokságon

Második alkalommal rendezte meg a Magyar Látványtánc és Sportszövetség Kaposváron az Európa-bajnokságot. Idén öt ország részvételével 3 napon át folytak a versenyek. A kőszegi Dance Jam táncosai tavaly két bajnoki címet is szereztek, így aztán nagy elvárással indultak a megmérettetésre ez alkalommal is. Reményeik valóra váltak.

A művészi látványtánc junior kategóriában az első három helyet a kőszegi lányok hozták el. A bajnoki cím az Érzelmek szárnyán című koreográfiáé lett, míg a 2. helyet a Lélegzet című produkció, a harmadikat pedig a Felébredt egy meg nem írott dal című kortárs szám kapta. A gyermek kategóriában a Tündérkert című összeállítás is arany minősítést szerzett. A színpadi látványtánc kategóriában – Kezek rengetege – elért második hely és Csuka Ivett szólójának 4. helyezése még tovább gazdagította a sikerek sorát.
– Igazán nagy elismerés ez számunkra. Nagyon büszke voltam tanítványaimra, és bizony még egy kicsit el is érzékenyültem, amikor a dobogó mindhárom fokán a mi táncosaink álltak – mondta a csoport művészeti vezetője Földesiné Németh Csilla.
Méltó befejezése volt ez az eredmény a tavasz óta tartó versenyekben gazdag időszaknak.
Köszönet mindazoknak, akik bíztak bennünk, és anyagilag is támogattak bennünket, hiszen segítségük nélkül nem tudtuk volna ezeket a szép sikereket elérni. A sok-sok munkát és áldozatot vállaló táncosok méltók arra, hogy név szerint is megemlítsük őket:
„Érzelmek szárnyán” – táncolták:
Harsányi Flóra
Takács Laura
Horváth Dóra
Bolfán Blanka
Szőke Bettina
Tancsics Dóra
Hanga Edina
Takács Krisztina

„Lélegzet” – táncolták
Kovács Vivien
Csuka Ivett
Lantos Cintia
Kovács Gréta
Dorogi Lili
Tóth Cintia
Tóth Robertina
Illés Dorottya

„Tündérkert” – táncolták
Szárnyas Tamara
Tóth Veronika
Pavlis Viktória
Vörös Dóra
Hutter Dóra
Maszlov Dorisz
Maszlov Rebeka
Banga Bianka
Bozsányi Leila
Schlögl Dóra
Bolfán Borka
Nemes Andrea
Buza Nikoletta