A Kőszegi-Hegység Túrázója

Teljesítménytúrák 2010. évben

Aki felfedezné a Kőszegi-hegységet, az készüljön! Lesz itt történelmi túra, barangolás az ismeretlenben, és a hegység természetes vizeinek nyomába is eredünk.
A három évszakot felölelő túrák alkalmával lehetősége nyílik a résztvevőknek a Kőszegi-hegység ismertebb és rejtettebb természeti és történelmi értékeinek megismerésére, melyet az alaposan megtervezett túraútvonalak, a körültekintő szervezés, a felkészült, és barátságos szervezők garantálnak. A túrák több távon kerülnek megszervezésre, ezáltal is biztosítva, hogy mindenki számára – a gyermekektől a nyugdíjasokig – elérhetővé váljanak a programok!

1. túra:
"Út az ismeretlenbe"- A Kőszegi-hegység rejtett(ebb) értékei Teljesítménytúra
2010. május 8.

Rajt és nevezés mindhárom távnál: Kőszeg, Jurisics vár 07.00-09.00

A túra célja, hogy egy másik oldaláról ismerjük meg a Kőszegi-hegységet. A túra egyedülálló módon a legismertebb turisztikai célpontok érintése nélkül mutatja be a hegység természeti és történeti értékeit.

30 km-es táv
Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár) > Kincs-villa > Ördögárok > Óriás gesztenyefa > Szálasi Bunker > Táborhegy > Vöröskereszt > Kendig > "Titkos Bunker" > Asztal-kő > Apostolok fája > Gyilkos-szikla > Holler-barlang > Kalapos-kő > Széles-kő > Velem > Atlasz cédrus > Pogányok (meglepetés) > Kenyér-hegy > Kőszeg (Jurisics vár)

20 km-es táv
Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár) > Kincs-villa > Ördögárok > Óriás gesztenyefa > Szálasi Bunker > Táborhegy > Vöröskereszt > Cédrus > Pogányok (meglepetés) > Kenyér-hegy > Kőszeg (Jurisics vár)

10 km-es táv
Útvonal: Kőszeg (Jurisics vár) > Kincs-villa > Ördögárok > Óriás gesztenyefa > Szálasi Bunker > Fatalin bükkök > Ördögtányér > Vasfüggöny turistaút > Andalgó > Csónakázó-tó > Kőszeg (Jurisics vár)

A Szálasi-bunker részlegesen megtekinthető 08.00 – 11.00 óráig
A túra része a "Kőszegi-Hegység Túrázója" (röviden: KHT) túrasorozatnak. Azon túrázók, akik mindhárom KHT túrán részt vesznek - bármely távot teljesítve - külön emlékajándékot kapnak.
Részletes kiírás erről és a többi túráról: www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu
További információ: Schlögl Krisztián 20/665-4961 ( schlogl.krisztian@gmail.com )