A postagalamboktól a földtávíróig – Az I. Világháború információ története

Az FTI-iASK szervezésében I. Világháborús információ történeti fotó-, és a háború utáni évekhez kapcsolódóan kőszegi és Vas vármegyei történeti emlékkiállítás nyílik 2021. november 3-án, szerdán, 10.30 órakor a Zwingerben.

A postagalamboktól a földtávíróig – Az I. Világháború információ története
Időpont: 2021. november 03. szerda 10.30 óra

Helyszín: Kőszeg H-9730 Chernel u. 16. Zwinger-Öregtorony

A kiállítás díjmentesen látogatható!
Iskolai osztályoknak, csoportos érdeklődőknek előre egyeztetett időpontokban tárlatvezetést szervezünk Z. Karvalics László történész, kutató (FTI-iASK, SzTE) vezetésével.

Legyen része a Te családod is kiállításnak!

Miként élték meg Kőszeg és az egykori Vas vármegye lakói – például a Ti felmenőitek (nagy-, déd-, vagy ükszüleitek) – az első világháborút, az “őszirózsás” forradalmat, a Tanácsköztársaságot, az 1920-as Trianoni békediktátumot, az Őrvidék (Burgenland) elcsatolását, Sopron megmaradását, vagy éppen az 1921-es, sikertelen királypuccsot?
Nézzetek körül a pincében/padláson és faggassátok ki az idősebb családtagokat, milyen történetekre emlékeznek ezekből az időkből.
Hozzátok el az első világháború korszakából vagy az utána következő néhány évből származó információtörténeti emlékeket: fényképeket, kisebb-nagyobb nyomtatványokat, plakátokat, magánleveleket, dokumentumokat, vagy azokat a tárgyakat, amelyek sajtóval, könyvvel, olvasással, hírközléssel, térképpel, optikai technológiákkal és hasonlókkal kapcsolatosak! A tárgyakat, dokumentumokat rendszerezve bemutatnánk a kiállítás részeként a Zwingerben!

A tárgyakat, családi emlékeket várjuk az FTI-iASK Titkárságán hétköznaponként 8:00-16:00 óra között! - Cím: Kőszeg H-9730 Chernel u. 14. Európa Ház I. emelet

Várunk minden érdeklődőt!

Üdvözlettel: FTI-iASK Kommunikáció