Afrika-hét megnyitása Kőszegről

2023. február 6-án 9.30-kor nyitja Székely János megyéspüspök az Afrika-hetet az Árpád-házi Szent Margit Iskolában. Hardi Titusz OSB bencés atya előadása mellett Emmanuel testvér tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők.

Linkajánló
A Szombathelyi, a Kaposvári, a Váci, a Pécsi Egyházmegyék, a Boldogasszony Iskolanővérek, a Bencés, a Jezsuita és a Szalézi Rendek együttműködésében 2023. február 6-10. között újra megrendezik az Afrika hetet. A szervezők várják egyházi és állami iskolák jelentkezését.

A program támogatását vállalta a Hungary Helps szervezete is.

A program célja, hogy az iskolás diákok megismerjék az afrikai emberek életét, szívüket megnyissák mások megsegítésére. A tematikus héten szakértők beszélgetnek a gyerekekkel, és gyűjtést is szerveznek.

2021-ben érzékenyítő témahetet és gyűjtést szerveztek sok iskolában egy kongói árvaház (Mbunda – Agnus Dei nővérek) megsegítésére. A befolyt több mint 8 Millió Ft adományt az Üldözött Keresztényekért Felelős Államtitkárság megkétszerezte. Ebből az összegből az árvaház gyerekeinek cipőt, ruhát, élelmet, ágyakat vettek, építettek egy új iskolaépületet és megvásárolták a közelben levő forrást, hogy a vízellátást biztosítsák a gyermekek számára.

2022-ben a kongói Kabinda városában egy óvoda felépítésére, egy iskola tetejének megjavítására, motorbiciklik vásárlására (melyeken tanárok, papok, orvosok el tudnak jutni távolabbi településekre is), valamint egy templom építésére gyűjtöttek. Az adományokat minden iskola egy kitett nagy perselyben gyűjtötte, majd a Szent Márton Köpenye Alapítvány juttatta el az adomány teljes összegét a fenti célokra a Kabinda-i egyházmegyének.

2023-ban Kőszegen nyitja meg az Afrika hetet Székely János megyéspüspök. Hardi Titusz OSB bencés atya előadása mellett Emmanuel testvér tanúságtételét hallgathatják meg az érdeklődők.

A szervezők arra kérnek mindenkit akit érdekel a program, hogy regisztráljon a www.mindannyiantestverek.hu oldalon, ahol bővebb információkat is megtalálnak az Afrika megsegítésére indított kezdeményezésről.