AKTÍVAN A NATÚRPARKBAN 2021

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület vetélkedőt hirdet a natúrpark területén lévő iskoláknak, családoknak és baráti társaságoknak. A vetélkedő őszi programmal indul, decemberi, márciusi fordulók után áprilisban döntővel folytatódik, majd közös nyári programmal zárul. A versenyző csapatlétszám 3 fő lehet!

AKTÍVAN A NATÚRPARKBAN 2021

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület vetélkedőt hirdet
a natúrpark területén lévő iskoláknak, családoknak
és baráti társaságoknak.

A vetélkedő őszi programmal indul, decemberi, márciusi fordulók után áprilisban döntővel folytatódik, majd közös nyári programmal zárul.
A versenyző csapatlétszám 3 fő lehet!

Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap beküldésével 2020. október 21-ig lehet!
A jelentkezési lap 2020. október 8-tól letölthető a www.naturpark.hu weboldalról, link: http://www.naturpark.hu/fileadmin/PDF/Vetelkedo_jelentkezesi_lap_iskola_2021.pdf
vagy
személyesen átvehető a Natúrpark irodában (Figyelem, a Natúrpark iroda elköltözött;
új címe: Kőszeg, Kelcz-Adelffy út.5. 1/3.)

A vetélkedőre jelentkezés feltétele: részvétel egy túravezető által vezetett túrán 2020. október 24-én.
Találkozás a túravezetővel: Kőszeg, Hunyadi park, Mátyás szobor, 13.00 óra. Túra időtartama 2 óra, km-távolsága: 4 km. A részvételért a csapatok minden megjelenő tagja 1 pontot kap!
A túrára jelentkezést kérjük e-mailben név szerint megküldeni október 22-ig!

Amennyiben a túrát a csapattag családtaggal szeretné teljesíteni, úgy arra szabadon választott időpontban november 30-ig is van lehetőség. Teljesítésnél pontot csak a csapattag kap!
A családi túra esetén e-mailben előre jelentkezést kérünk, mivel a teljesítést igazolni kell. A túrához tartozó segédanyagot e-mailben küldjük meg, vagy a túra előtt átvehető a Natúrpark irodában!

N e v e z é s i k a t e g ó r i á k:
- általános iskola alsó tagozat (1-4. osztály)
- általános iskola felső tagozat (5-8. osztály)
- családi és vegyes csapatok (minden felsőbb korosztálynak)

A vetélkedő döntője kalandos szabadtéri túra lesz, mely várhatóan 2021. áprilisban kerül megrendezésre Kőszegen és környékén.

Ajánlott felkészülési anyagok:
Famatuzsálemek az Írottkő Natúrparkban, Írottkő Natúrpark Kalauz; Írottkő Natúrpark térkép; Tanösvények az Írottkő Natúrpark területén; Az Írottkő Natúrpark jellegzetes állatai és növényei.
A fenti kiadványok a Natúrpark irodában ingyen átvehetők (munkanapokon 8-16 óra között)
video: https://index.indavideo.hu/video/Hova_dobjam_a_tejesdobozt_1
cikkek:https://divany.hu/offline/2019/09/23/fenntarthato-erdogazdalkodas/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
https://divany.hu/vilagom/2019/09/19/klimaszorongas-kovary-zoltan/?utm_source=cikklink

Az általános iskola felső tagozatos, nyertes csapata automatikusan bekerül a 2021-ben rendezendő V. Országos Natúrparki Vetélkedő döntőjébe!

A magyarországi natúrparkokról szóló kiadványt a jelentkezést követően a felsős csapatok részére elektronikusan megküldjük!
További információ:
Írottkő Natúrparkért Egyesület, 9730 Kőszeg, Kelcz-Adelffy út.5. 1/3.
Tel: 94/346-687; ine@t-online.hu; www.naturpark.hu

A vetélkedő megrendezését a TOP-5.3.1-16-VS1-2018-00011 azonosítószámú Sokszínű együttélés – helyi identitás és kohézió erősítése közösségfejlesztési módszerekkel című projektben megvalósítandó
3.c Otthonunk az Alpokalja programsorozat – Az Írottkő árnyékában alprogram támogatja