ALKOSS

országos diákpályázat

A Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség téma-meghatározás nélkül olyan javaslatokat, újításokat, találmányokat keres és vár a kiíró amelyek termék formájában alkalmasak a jelenleg alkalmazott megoldások kiegészítésre, azok minőségi megújítására, esetleges felváltására, összességében az emberi életminőség javítására, illetve a természeti károkozást enyhítik.

A Kárpát Országos Vállalkozó Szövetség által kezdeményezett

"ALKOSS" pályázat részletes kiírása

1. A pályázat szándéka:

A Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség életre hívó céljával azonosan, a hazai vállalkozók érde-kében országos pályázat kiírása mellett döntött. A pályázat elnevezésére az "Alkoss" szót választot-ta, amely leginkább kifejezi és összefoglalja elképzeléseit.

2. A pályázat célja:

- A felnövekvő nemzedék képességeinek elismerése, kreatívitásuk ösztönzése, tanulmányaik foly-tatásának segítése, a tehetség és a szorgalom megbecsülése, az értékteremtő kör növelése.
- Az egyéni-, családi-, mikró- és kisvállalkozások fennmaradásának támogatása, új vállalkozások megalakulásának elősegítése. Ezen belül olyan kistelepülések, kistérségek vállalkozóinak segítése, ahol nincs, vagy kevés munkahely található.
- A kistelepüléseken tevékenykedő egyéni-, családi-, mikró-, és kisvállalkozások versenyképessé-gének fokozása, a vállalkozások összekapcsolódásának előmozdítása.
- Új munkahelyek, ezen belül magasabb kvalifikációt igénylő munkahelyek gyarapodásának elő-mozdítása.

3. A pályázók köre:

Határainkon belül és kívül tanulmányaikat folytató diákok, akiknek az iskolalátogatást hivatalosan igazolniuk kell. (A nyomtatványok honlapunkról letölthető.)
A pályázat nyelvezete: magyar

4. A pályázat tárgya:

4.1 Pályázni lehet:

Téma-meghatározás nélkül olyan javaslatokat, újításokat, találmányokat keres és vár a kiíró, ame-lyek termék formájában alkalmasak a jelenleg alkalmazott megoldások kiegészítésre, azok minőségi megújítására, esetleges felváltására, összességében az emberi életminőség javítására, illetve a ter-mészeti károkozást enyhítik.

Pályázni kizárólagosan olyan alkotással lehet, amely
- korábban nem került elbírálásra.
- az elbírálást követően elkészíthető, gyártható termék.

A téma-függetlenséggel azoknak az értékes gondolatoknak akar a pályázat lehetőséget biztosítani, amelyek más pályázati kiírások rendszerébe nem illeszthetők és a megvalósulást követően

- a kiírásban megfogalmazottakat, valamint
- munkahelyeket, foglalkoztatás-növekedést eredményeznek,

4.1 Nem lehet pályázni:
- tudományos elméleti és matematikai módszerrel
- esztétikai alkotással, számítógépes programmal,
- szellemi tevékenységgel, üzletvitelre vonatkozó tervvel, sza-bállyal vagy eljárással,
- információk megjelenítésével.

5. A pályázat formai követelményei:

A pályázatot írott és digitális formában is el kell készíteni, a terjedelme nincs korlátozva.
Minden olyan adatot, rajzot tartalmaznia kell, amely az objektív értékeléshez szükséges lehet.

A pályázathoz összefoglaló indoklást kell csatolni (max. 2 oldal), amely kellő mértékben igazolja a termék újszerűségét, szükségességét, alkalmazhatóságát és az általa megvalósuló minőségi válto-zást. Az anyaghoz csatolható fénykép, rajz, fotomontázs, digitális kép stb.
Indokolt esetben írásbeli kiegészítést vagy személyes pontosítást kérhet a kiíró.

6. A pályázat benyújtása:

A pályázatot kizárólagosan postai úton lehet eljuttatni a kiíró címére (Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség, H-1117 Budapest, Nándorfehérvári út 8/b.). Érvényes az a pályázat, amelyet a határidő napján éjfélig, hiánytalanul postára adtak. A feladásnál törekedni kell mindazokra a biztonsági szol-gáltatásokra (tértivevényes ajánlott küldemény), amelyek a pályázat megérkezését igazolják.
A beküldendő anyag részletes tartalmát a letölthető űrlap ismerteti.

7. Adatvédelem:

A kiíró biztosítja a találmányok titoktartalmának védelmét, továbbá felelősséget vállal azon talál-mányok titoktartalmának biztonságáért, amely találmányok szabadalmaztatásra bejelentése kerül-nek.

8. Elbírálás:

A pályázatok feldolgozása beérkezésüket követően megkezdődik.

A pályázatok három elbírálási kategóriát alkotnak:

A - nem értékelhető
B - megvalósítható
C - megvalósítható és díjazott.

A bíráló bizottság döntése nem fellebbezhető meg.

9. Az elbírálás szempontjai:

Értékelésénél az alábbi szempontok súlyozottan kerülnek figyelembe véve. A termék

- formai és tartalmi szempontból feleljen meg a kiírásban foglaltaknak.
- hazai viszonylatban elkészíthető legyen.
- gazdaságosan előállítható legyen.
- könnyen, biztonságosan kezelhető és használható legyen.
- a termék használata és majdani megsemmisítése környezetkárosítást ne okozzon.
- a hazai és a nemzetközi követelményeknek megfeleljen.

10. A bíráló bizottság:

- A beérkező pályázatokat a kiíró szervezet elnöksége, valamint a magyar tudomány szaktekintélyi-ből és a hazai vállalkozókból álló közös bizottság bírálja el.

11. Díjazás:

A nyertes pályázók részére összesen 1 000 000 Ft, azaz Egymillió Ft áll rendelkezésre, amely ösz-szeg a nyertesek között az alábbiak szerint oszlik meg:

"A" kategória: 500 000 Ft azaz Ötszázezer Ft
"B" kategória: 300 000 Ft azaz Háromszázezer Ft.
"C" kategória: 200 000 Ft azaz Kettőszázezer Ft.

12. Eredményhirdetés:

Eredményhirdetés a beadási határidőt követő 90, azaz kilencven napon belül megtörténik, amelyről a pályázók írásbeli értesítést kapnak.

A nem értékelhető ("A") dolgozatokat az értesítéssel együtt a kiíró visszaküldi.

A megvalósítható ("B"; "C") pályázatot benyújtókat a kiíró további tárgyalásra felkéri.
A gazdaságosan megvalósítható pályázatoknak a kiíró a pályázó bevonásával támogatót és kivitele-zőt keres.
A szabadalmaztatható pályázatot a Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség a bejegyzésben segíti és támogatja.

Budapest, 2007. január




Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség Elnöksége


Kiíró: Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség - Közhasznú szervezet

Pályázat címe: Alkoss! - Diákpályázat

Pályázhatnak: A beadási határidő napján tanulmányaikat folytató diákok.

Beadási határidő: 2007. március 31.

Általános tudnivalók:

Civil szervezetünk az egyéni-, családi-, mikró- és kisvállalkozások segítésére alakult, mára megmaradásukért dolgozunk. Az erőszakos piacvásárlással dominóelv szerűen növekszik a munkanélküliség, a családok ellehetetlenülése, a kistelepülések elnéptelenedése. Erőinkhez mérten igyekszünk ezt a folyamatot lassítani, és az elszórtan működő vállalkozásokat összekapcsolni. Hitet és bizonyságot akarunk adni a felnövekvő ifjúságnak arra, hogy az elképzeléseik megvalósulásához nem kell elhagyniuk országunk határait, vannak, akik megbecsülik tehetségüket és számítanak is rájuk.

A pályázat tárgya:

Téma-meghatározás nélkül olyan javaslatokat, újításokat, találmányokat keresünk és várunk, amely alkotások termékek formájában alkalmasak a jelenleg ismert megoldások kiegészítésre, azok minőségi megújítására, esetleges felváltásukra, összességében az emberi életminőség javítására, illetve enyhítik a természeti károkozást.

A pályázaton csak olyan megvalósítható javaslatok, újítások vagy találmányok vehetnek részt, amelyeket korábban máshol még nem bíráltak el.
A beérkező pályázatokhoz összefoglaló indoklást kérünk, amely kellő mértékben igazolja a termék újszerűségét, szükségességét, alkalmazhatóságát és az általa megvalósuló minőségi változást.

A pályázat díjazása:

A beérkező pályázatokat a szervezetünk elnöksége, valamint a magyar tudományos élet szaktekintélyiből és a hazai vállalkozókból álló közös kuratórium bírálja el.
A pályázat keretösszege 1 millió forint, amelyből az első 500, a második 300 és a harmadik alkotás 200 ezer forint díjazásban részesül.

Eredményhirdetés a beadási határidőt követő 90 napon belül megtörténik, amelyről az érintetteket értesítjük. A beérkező és gazdaságosan megvalósítható pályázatoknak, a pályázó bevonásával hazai támogatót és kivitelezőt keresünk, valamint segítjük értékesítését.
A szabadalmaztatható pályázatot benyújtót szervezetünk a bejegyezésig segíti és támogatja.

A pályázat eljuttatása kizárólag postai úton történhet, és azt írásos és digitális formában kérjük a Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség székhelyére – 1117 Budapest Nándorfejérvári út 8/B - megküldeni.

További felvilágosítást írásban lehet kérni a kovasz@kovasz.hu e-mail címen.

További ismeret a www.kovasz.hu honlapon olvasható.

Kárpát Országos Vállalkozói Szövetség
Elnöksége