alpannonia innovációs díj

2014. november 27-én a RECOM zárórendezvényén Sopronban az alpannonia® partnerek turisztikai innovációs díjat vehettek át.

alpannonia innovációs díj

2014. november 27-én a RECOM zárórendezvényén Sopronban az alpannonia® partnerek turisztikai innovációs díjat vehettek át.

Az alpannonia® - „Határon átnyúló Prémium Turistaút előkészítése és kialakítása Kőszegtől a Semmeringig és tovább a Joglland Waldheimat régióba” elnevezésű osztrák-magyar pályázatot burgenlandi, stájerországi és alsó-ausztriai turisztikai szervezetekkel, valamint Kőszeg, Velem, Cák és Bozsok települések önkormányzataival, a Szombathelyi Erdészeti Zrt-vel és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal partnerségben valósította meg az Írottkő Natúrparkért Egyesület. A több mint 2 millió eurós nagyságrendű pályázat célja az alpannonia® túraútvonal turisztikai hasznosításának elősegítése, a meglévő természeti és kulturális adottságok megújítása, új látnivalók létrehozása, a Kőszegi-hegység befektetői vonzerejének növelése, idegenforgalmi profiljának erősítése volt. A projektben az Írottkő Natúrparkért Egyesület biztosította a magyar és osztrák partnerek közötti koordinációt, turisztikai vásárokon való megjelenést, kiadványok elkészítését, túrarendezvények szervezését, tanösvények kialakítását a Kőszegi-hegységben, továbbá az alpannonia® túrajelzések felfestését és útbaigazító táblák elhelyezését.

Sajtóközlemény, 2014. december 3.


Rendhagyó innovációs díjátadó ünnepséggel zárult a RECOM - Regional Cooperation Management HU-AT 2014 projekt


A RECOM HU-AT 2014 projekt partnerei, 2014. november 27-én Sopronban egy ünnepélyes innovációs díjátadóval egybekötött záró rendezvény keretében köszönték meg a projekt időtartama alatt velük együttműködő szervezetek munkáját.

A RECOM HU-AT 2014 az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében támogatott projekt, amely minden területen szakszerűen segíti a határon átnyúló együttműködést. Célja, hogy ez emberek gondolkodásában is eltűnjenek a határok, megszűnjenek a nyelvi akadályok, és a megfelelő személyeket a megfelelő időben hozza össze egymással.

A RECOM HU-AT 2014 projekt partnerei a regionális fejlesztés szervezetei, - a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Regionalmanagement Niederösterreich, a Regionalmanagement Burgenland GmbH, az Amt der Steiermärkischen Landesregierung - Abteilung 16-Landes- und Gemeindeentwicklung és Magistrat der Stadt Wien-MA27 - amelyek többéves tapasztalatukkal gazdagítják a határokon átnyúló együttműködést. Céljaik a következők:
• a határon átívelő tevékenységek fokozott elfogadtatása
• az együttműködés tudatosításának ösztönzése
• Magyarország és Ausztria régiói közti együttműködés elmélyítése

A RECOM HU-AT 2014 projekt kiemelt célja volt a határon átnyúló partnerségek, együttműködések támogatása. A záró rendezvényen áttekintésre és értékelésre kerültek az ezen cél támogatására megvalósult interkulturális tréningek, szakmai műhelyek, konferenciák és stratégiák eredményei.
Dr. Horváth Csaba, az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Közös Technikai Titkárság vezetője bemutatta az elkészült Ausztria-Magyarország INTERREG V-A programot, kiemelve az előző programidőszakhoz történt változásokat.

A RECOM HU-AT 2014 projekt öt tematikus hálózat (turizmus, környezet, energia; munkaerőpiac, képzés; gazdaság, innováció; mobilitás, területfejlesztés) keretében működött együtt projektekkel, szervezetekkel, dolgozott stratégiákon, és projektkezdeményezéseken. A projektek fenti öt témában, a RECOM projekt partnereinek és a Program regionális tanácsadónak egyeztetett javaslatai alapján kaphattak jelölést a RECOM innovációs díjra, melyek közül konszenzusos döntéssel tematikus hálózatonként végül három-három került kiválasztásra. Az innovációs díjkiosztó során ezen projektek versengtek egy európai uniós, régiós kvíz keretében a RECOM innovációs díj elnyeréséért.

A nyertes projekteknek ezúton is gratulálunk!

További információ: Károlyi Tímea, projektmenedzser, timea.karolyi@westpa.hu