Aquatlon Országos Bajnokság

Veresegyházon 2022. szeptember 17-én Hóbor Zalán és az UP2-es fiú csapat Országos Bajnok, Kulcsár Amira Zsóka bronzérmes az Aquatlon OB-n.

Szombaton a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub 6 versenyzőjével a Veresegyházán megrendezésre került Aquatlon (úszás-futás) Országos Bajnokságon vettünk részt. A verseny többszöri halasztás után került erre az időpontra. Az időjárás miatt (a helyi tó vize már nagyon lehűlt – 18,5˚C) a futamokat az ifi-junior-felnőtt futamokkal kezdték ahol a szabályok értelmében a neoprén ruha használata engedélyezett volt. Először a fiúk-férfiak majd, 20 perccel később a lányok-nők rajtoltak.
A fiúk futamában Hóbor Zalán az elsőkkel együtt a 3. helyen jött ki a vízből, de a váltásból már 2. helyen ment ki a futásra. Az első körben (2× 2,5km-es körön futották le az 5000m-t) még tartotta a tempót az élen futó felnőtt korú Dobi Gergővel, míg a második körre Tőle kissé lemaradva az abszolút 2. helyen, Junior Magyar Bajnokként ért célba. Hóbor Lehel jó úszással a mezőny elejéhez közel jött ki a vízből, a futás viszont nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, végül az ifjúsági korcsoportban a 7. helyen ért célba, mögötte közvetlenül a 8. helyen Medvegy András érkezett, akinek az úszás és főleg a neoprén ruha levételével gyűlt meg a baja, utána viszont az ifik közül a legjobb időt futva érkezett célba. A fiúk csapatban az UP2-es korosztály Bajnokai lettek.
A lányoknál Stumpf Anna igen jó úszás után sajnos Andráshoz hasonlóan a váltásnál vesztett értékes időt, mert az úszóruha zippzárja becsípte az anyagot a levételnél és elakadt, sajnos segíteni nem lehet a versenyzőknek, így sokáig vártuk míg sikerült a váltózónát elhagynia, a futás során nagyjából tartotta Anna a helyét így 11. lett az ifjúsági korcsoportban. Kulcsár Amira az úszás során gyűjtött plusz métereket azzal, hogy sok „kiflit” úszott a pályába, viszont utána jó váltást követően a 2. leggyorsabb ifi futást produkálva a dobogó 3. fokára „futott fel”.
A kicsik délután már „szakaszos aquatlon” versenyen vettek részt, azaz külön úszták le az úszótávot a helyi uszodában, majd a versenypályára visszatérve a kijelölt terepen egyszerre indulva futottak amit követően összesítették az eredményeiket. Hóbor Enikő indult a klubbunkból Gyermek korosztályban. Az úszás egy 5 sávos 25m-es tanuszodában volt, ahol Enikő 7-ed magával sajnos közel hasonló úszástudással rendelkező versenyzőtársával együtt rajtolt, így a 12 hosszt „végigküzdötték egymással”, ezért az idejük elmaradt a pillanatnyi tudásukhoz mért elvárható időtől. A futáson nagyon szépen futott, a 8 helyen ért célba, így összetettben végül 14. helyezést szerzett.
A kis létszámú induló csapatunk szép eredményeket ért el. Még a jövő hétvégén egy duatlon ranglista versenyen állunk rajthoz, majd ezt követően a tervek szerint a jövő évi verseny felkészülésre koncentrálunk.
eredmények:
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/242/Veres-Aquatlon-OB
Kőszeg, 2022.09.18