Aukció Markovics Ágota képeiből

Ágota, eddig különböző helyeken kiállított képeiből válogatva, aukciót rendez 2014. március 23-án 16.00 órakor Kőszegen, a Jurisics-vár Művelődési Központban. A képek között csendéletek, növényképek, tájképek, utcarészletek, stb. szerepelnek. Méreteik változóak és mindegyik festmény keretezve van. A képek az aukció előtt két nappal (március 21-22-én) már megtekinthetők lesznek a Várban a kikiáltási árral együtt.

AUKCIÓ KŐSZEGEN

Szeretett Művésznőnk, Ágota, új színt kíván hozni Kőszeg pezsgő képzőművészeti életébe.
Ágota akvarellfestő, 1995 óta számos helyen állított ki az ország területén és voltak külföldi meghívásai is.
Festményei nem egyszerűen a csodálatos valóság leképezései, hanem megbújik bennük valami mélyebb mondanivaló is. Van amelyik békét, biztonságot áraszt, van amelyik örömet, felszabadultságot, szeretetet.
Ezzel az új kezdeményezéssel a művésznő azt szeretné elérni, hogy ki-ki hozzájuthasson ahhoz a képhez, ami számára hordoz üzenetet.
Ágota, eddig különböző helyeken kiállított képeiből válogatva, aukciót rendez 2014. március 23-án 16.00 órakor Kőszegen, a Jurisics-vár Művelődési Központban.
A képek között csendéletek, növényképek, tájképek, utcarészletek, stb. szerepelnek. Méreteik változóak és mindegyik festmény keretezve van.
A képek az aukció előtt két nappal (március 21-22-én) már megtekinthetők lesznek a Várban a kikiáltási árral együtt. A megtekintésükhöz külön jeggyel lehet bemenni, amit a portán kell kérni.
Kifejezetten alacsony árról fog indulni az aukció, tehát érdemes eljönni az eseményre. Kis szerencsével most akár 50-60 %-kal olcsóbban is hozzájuthatnak egy-egy kedves Ágota-festményükhöz.
A megvásárolt képet a helyszínen készpénz ellenében vehetik át.
Az aukció teljes bevételéből adományként, Ágota 10%-ot felajánlott a Kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttesnek, valamint 5%-ot a Jurisics-vár Művelődési Központnak.

Bogdán Hajnalka
menedzser



Kedves Barátaim!

Az akvarell technika adja meg számomra a szabadság, a közvetlenség, a frissesség és spontaneitás érzését. A képeken így megjelenhet a Fény és a levegő, amit nagyon fontosnak érzek, mert így „lélegeznek” a festmények.
Bár számos helyen állítottam ki, Kőszeg a szívem csücske. Nincs még egy város, ami ilyen mélyen belém ivódott, ennyi ihletet adott. Persze ez nem csoda, hisz életem első 20 évét itt éltem le és azóta is rendszeresen „hazatérek”. 
Úgy érzem, hogy festményeimnek üzenete van. Van, amelyik nyugalmat, elcsendesedést áraszt, van amelyik vidámságot, melegséget, elmélyülést, játékosságot, szeretetet.
Lehetőséget szeretnék adni, hogy bárki rátalálhasson arra a képre, ami lelkét-otthonát gazdagítja, vagy valakinek szívből adná.
Elképzelésemhez partnert találtam Pócza Zoltánban, aki helyet biztosított a megvalósításhoz, valamint szaktudásával és hozzáállásával hátteret adott. Ezúton is köszönet érte!
A felajánlott adományokkal, olyan embereket szeretnék segíteni, akik úgy döntöttek, hogy hasznosan töltik el szabadidejüket, éltetve hagyományainkat. Továbbá azt az intézményt, amely céljául tűzte ki az ország értékeinek bemutatását, megismertetését és megőrzését. Szeretettel várok mindenkit az aukcióra!

Ágota
Markovics