Az Árpád-házi Szent Margit Iskola megújult

A Domonkos Rendi Nővérek visszatérésének 30 évfordulójára megújult a Várkör egyik legszebb műemléke, az Árpád-házi Szent Margit Iskola épülete. Több, mint 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással és a Kongregáció saját forrásából szépült, bővült az intézmény. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadón úgy fogalmazott: az egyház tanításában a hit és a tudás teljes mértékben összefér és szükséges is, hogy egymást segítsék. Ez valósul meg az Árpád-házi Szent Margit iskolában is. A diákok a nemzeti ünnepre készült műsorát láthatta a közönség.

A megújult épületrészekre Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök kért áldást. Az eseményen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Básthy Béla polgármester, a Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának egykori és jelenlegi vezetői, az iskola diákjai és pedagógusai, valamint a társintézmények vezetői is.
Az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja 1868-ban alapította és a rend kommunisták általi feloszlatásáig folyamatosan építette, fejlesztette kőszegi iskoláját, melyet a rendszerváltás után első helyen kért vissza régi ingatlanjai közül. A pont 30 évvel ezelőtt visszaadott épület történetében nagy lépés volt a 2018-ban elkészült tornacsarnok átadása, most pedig megújult a műemlék épületegyüttes, benne többek között a díszterem és a főépület homlokzata, a zárdatorony.