Az esőerdők égnek

A fenti címmel tart tudományos-szakmai workshopot az FTI-iASK és a Pannon Egyetem Kőszegen 2019. október 22-én, kedden, 10.00-16.00 óra között a Zwingerben.

Az esőerdők égnek - Tudományos-szakmai workshop az FTI-iASK és a Pannon Egyetem szervezésében KőszegenAz Amazonas-medence esőerdőinek tudatos irtása az erdőtüzek gyakoriságának az elmúlt hónapokban tapasztalható növekedése okán a globális médiafigyelem fókuszába került. A témát a zöld mozgalmak mellett a globális politika is felkapta, és rengeteg információ jelent meg a témával kapcsolatban. A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete a Pannon Egyetemmel közösen 2019. október 22-én nyilvános multidiszciplináris kerekasztalt szervez Kőszegen, ahol a különböző tudományterületek szakértői járják körül a kérdést rövid vitaindító előadások, panelbeszélgetések, kérdések-válaszok formájában.Tématerületek és meghívott szakértők:Erdőgazdálkodás/Biodiverzitás: Mátyás Csaba akadémikus, Soproni Egyetem

Bioszféra és biodiverzitás: Szathmáry Eörs, MTA Ökológiai Intézet Főigazgató, tbc.

Légköri hatások: Gelencsér András, rektor Pannon Egyetem

Víz körforgása: Szöllősi-Nagy András, MTA, Sustainable Water Futures Program

Gazdasági okok/következmények: Kerekes Sándor, professzor emeritus, Corvinus Egyetem

Globális politika: Jody Jensen, vezető kutató, FTI-iASK, docens, Pannon Egyetem,

Civilizációs hatások: James M. Skelly, FTI-iASK kutató

Társadalomlélektan (környezeti problémák kezelése): Csepeli György, professzor emeritus, ELTE

Média, közösségi média szerepe: Z. Karvalics László, FTI-iASK kutató

Energiapolitika: Ürge-Vorsatz Diána, egyetemi tanár, CEU, tbc.Dátum: 2019. október 22. kedd 10.00-16.00 óraHelyszín: Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete, Zwinger Öregtorony, Kőszeg 9730 Chernel u. 16.