Az ökölvívásé és a mozgásé volt a főszerep a hétvégén Kőszegen!

A IX. Jurisics- Kupát rendezték meg június 1-től 2-ig Kőszegen. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Fitt-Box Ökölvívó Egyesülettel színvonalas rendezvényt hozott tető alá Kőszeg Fő terén és az Írottkő Hotel aulájában.

Az ökölvívásé és a mozgásé volt a főszerep hétvégén, Kőszegen!



A IX. Jurisics- Kupát rendezték meg június 1-től 2-ig Kőszegen. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a Fitt-Box Ökölvívó Egyesülettel színvonalas rendezvényt hozott tető alá Kőszeg Fő terén és az Írottkő Hotel aulájában.

Pénteken a 11 órai harangszóra kezdődött el a Mozdulj Kőszeg, „Testnevelésóra” Erdei Zsolttal elnevezésű rendezvény, amit az első alkalommal rendeztünk meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy a város iskolái és óvodái elfogadták meghívásunkat és több százan jöttek el a közös mozgásra. Erdei Zsolt fontos elnöki dolgok miatt nem tudott jelen lenni, de a helyettesítő „tanár” ifj. Balzsay Károly, szövetségi kapitány kitűnően megoldotta a feladatot. A program egy közös bemelegítéssel kezdődött, amit a gyerekek a felnőtt ökölvívó válogatott tagjaival végeztek el, a hangulatot az „ökölvívás hangja”, speakere Marádi-Takács Péter „Deze”, valamint Pókember (Deák Zoltán) és Superman (Harkay Zsolt) fokozta. Ezután egy közös kocogás következett a belváros utcáin ifj. Balzsay Károly vezetésével. A kocogás után következett a várva várt kvízjáték, ahol sporttal és a várossal kapcsolatos történelmi kérdésekre kellett válaszolni. A gyerekek közt közel 100 ajándék került kiosztásra. Szeretnénk ezt a rendezvényt évről évre megrendezni, a fiatalok sportra való ösztönzése érdekében.

A IX. Jurisics- Kupán az osztrák, a bosnyák és a magyar felnőtt válogatott férfi és női versenyzői vettek részt. Pénteken az időjárásnak köszönhetően az Írottkő Hotel aulájában kellett megrendezni a versenyt. A nézők 12 parázs mérkőzést láthattak. Ezen a versenyen 6 Fitt-Boxos versenyző vett részt. Győztesen hagyta el a szorítót Pesti Gabriella, Lakotár Hanna, Hámori Luca és Hámori Ádám, ők osztrák és bosnyák ellenfeleket győztek le, míg Ambrus Viktória osztrák, Jankó Krisztián magyar ellenféllel szemben szenvedett megosztott pontozásos vereséget. A szombati napon is áthúzta a számításokat az időjárás, de a Hotel aulája is kitűnő helyszínnek bizonyult és megtelt nézőkkel. A döntők napján 13 párt láthatott a közönség, és még jobb mérkőzéseket láthattak a kilátogatók. A Fitt-Boxosok közül 9-en léptek kötelek közé, Búza Rómeó, Farkas Richárd, Málics Norbert és Szoták Titusz bemutatót bokszoltak, míg Lakotár Hanna, Hámori Luca, Ambrus Viktória, Jankó Krisztián és Hámori Ádám győztesen hagyta el a szorítót. A verseny szünetében díjazták a világversenyeken eredményes versenyzőket, Hámori Lucát (Ifjúsági EB III.), Ambrus Viktóriát (Ifjúsági EB V.), Lakotár Hannát (Ifjúsági EB V.), Búza Rafaelt (Serdülő EB II.) és a júniusban 75. életévét betöltő Nemes Emil „Csingibát”, a kőszegi ökölvívás atyját.

- A körülményekhez képest jól sikerült a rendezvény. Esők, lemondások fokozták az izgalmat, de a sok-sok kisgyerek a „tesiórán”, és a magas színvonalú mérkőzések boldoggá tettek és eloszlatták a sötét felhőket. Bár nem jött össze sok pár, de annál jobban szórakozhatott a közönség a látványos mérkőzések láttán. Versenyzőink jól teljesítettek, büszkék vagyunk rájuk. Nincs megállás, június 9.-én Hauer Lajos Emlékverseny, június 13.-16. között Szlovák Kupán veszünk részt.

Varsányi Áron