Az új Kőszegi Egészségházhoz vezető gyalog- és kerékpárút átadása

A kerékpárút ünnepélyes átadására 2016. július 29-én (péntek) 11.00 órakor a helyszínen (Kőszeg, Béri Balog Ádám Általános Iskola előtt található parkoló mellett) kerül sor. Az átadón köszöntőt mond Huber László polgármester és ünnepi beszédet mond Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Az új Kőszegi Egészségházhoz vezető gyalog- és kerékpárút építése

A 2006/2015. (XII.29.) sz. kormányhatározat alapján Kőszeg Város Önkormányzata 100 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az új kőszegi Egészségházat a Rohonci és Deák Ferenc utcával összekötő új gyalogos- és kerékpárút megépítésére, a Temető utca középső szakaszának teljes útburkolatcseréjére, a Béri Balog Ádám Általános Iskola szennyvízelvezető rendszerének és aljzatszint részleges felújítására, valamint a Jurisics Miklós Gimnázium és Kollégium multifunkciós kosárlabdapálya és vízelvezető árok felújítására.
A közel 330 méter hosszú kerékpárút megépítésére közbeszerzési eljárást követően a BIT-ÉP Építőipari és Kereskedelmi Bt. kapott megbízást. A 2016. április 11-én kelt vállalkozói szerződés értelmében a munkák elvégzésére 3 hónap állt rendelkezésre. A beruházás összköltsége bruttó 26.320.747,- Ft.

A Kőszegi és annak vonzáskörzetében élő embereket 2015 márciusa óta egy új, modern egészségház fogadja Kőszegen, ahol a gyermekorvosi, iskolaorvosi, védőnői és felnőtt háziorvosi ellátás mellett a járóbeteg szakellátás is helyet kapott. Az intézmény egy a város belsejében elhelyezkedő beépítetlen területen kapott helyet, ahol a következő években több fejlesztés is megvalósulhat, ezzel segítve egy új modern városrész kialakulását. Ennek első lépcsőjeként hamarosan elkészülhet a szomszédos ingatlanon a műjégpálya.

A most megépült új gyalog- és kerékpárút megteremti az összeköttetést a Kiss János altábornagyról elnevezett lakóteleppel, s egyúttal eltereli a kerékpárosokat a nagy forgalmú Rohonci utcáról is. A kerékpárút fontos része lesz a Kőszegen a közeljövőben fokozatosan kiépítendő kerékpárút-hálózatnak.

A fenti beruházással egyidejűleg elkészült a Temető utca középső szakaszának felújítása is (teljes burkolat- és szegélycsere). A 35.747.366,- Ft összegű felújítást ugyanaz a cég végezte el.

A kerékpárút ünnepélyes átadására 2016. július 29-én (péntek) 11.00 órakor a helyszínen (Kőszeg, Béri Balog Ádám Általános Iskola előtt található parkoló mellett) kerül sor. Az átadón köszöntőt mond Huber László polgármester és ünnepi beszédet mond Ágh Péter országgyűlési képviselő.

További információ: Schlögl Krisztián (20/665-4961, schloglkrisztian@koszeg.hu)

  • Magyar
  • English
  • Deutsch
2000-2021 © Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
Adatkezelési tájékoztató | Impresszum
A honlap fejlesztése az Európai Unió támogatásával valósult meg „A kőszegi történelmi belváros rehabilitációja és funkcióbővítő megújítása – NYDOP-3.1.1/A-2F-2009-0003” projekt részeként.