Bartók és a fából faragott királyfi

Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából

Két évvel ezelőtt írt Garajszki Margit egy mesekönyvet Bartók Béláról, tavaly ennek az ismeretbővítő mesének elkészült a színpadi adaptációja is Bartók és a fából faragott királyfi címen. Március 16-án 13.30-kor a lovagteremben közösen mutatja be a Jurisics-vár Művelődési Központ, a Budaker Gusztáv Zeneiskola, a Kraft-projekt és a Kempelen Biomatic Orchestra. A Budaker Gusztáv Zeneiskola néhány diákja egy kis zenei blokkal szintén fellépnek az előadás keretében.

Bartók és a fából faragott királyfi - Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából.
Két évvel ezelőtt írt Garajszki Margit egy mesekönyvet Bartók Béláról, tavaly ennek az ismeretbővítő mesének elkészült a színpadi adaptációja is Bartók és a fából faragott királyfi címen. Egy 50 perces, kétszereplős színházi gyerekelőadásról van szó, amely során felcsendülnek Bartók-szerzemények és rengeteg információt tudhatnak meg a gyerekek Bartók Béláról s közben remekül szórakoznak. Legutóbb, január 24-én Budapestena a Müpában játszották a darabot.
Az előadást közösen mutatja be a a Jurisics-vár Művelődési Központ, a Budaker Gusztáv Zeneiskola, a Kraft-projekt és a Kempelen Biomatic Orchestra (ez a darabot játszó színház neve). A Budaker Gusztáv Zeneiskola néhány diákja egy kis zenei blokkal szintén fellépnek az előadás keretében.