Bersek sikerek

A bővítményben bersekes diákok országos sikereiről számolunk be történelem versenyeken.

Bersekes diákok országos sikerei történelem versenyeken

A bersekes diákok a tanév során öt történelem versenyen vettek részt:
- Még januárban kapták a hírt arról, hogy a BE-JÓ 6.b nevű csapat a III. helyezett lett a „Történelmünk nagyjai” c. egyfordulós levelezős csapatversenyen
- A Kálti Márk országos levelezős versenyen a második forduló megírása után Őri Kilián és Weidl T. Márk 6.b osztályos diákok kaptak meghívót az országos döntőre, melyet május 24-én rendeztek a Műszaki Egyetem impozáns épületében Budapesten.
Az egész országból 125 iskola 289 tanulója érte el az ehhez szükséges pontszámot. Az igen nehéz tesztet a hatodik évfolyamon 83 tanuló írta meg az országos fordulón. Weidl T. Márk első nekifutásra a 8. helyet érte el, míg Őri Kilián a 20. helyen végzett.
- A 6.b osztályos fiúk egy másik versenyen is igen szép országos eredménnyel dicsekedhetnek. A TITOK országos levelezős csapatverseny 5 fordulója az egész tanév tananyagát felölelte.
Az igényesen kitöltött feladatlapok meghozták a várva várt eredményt: 98,4%-kal 243 pontszámmal országos III. helyen végzett a BE-JÓ 6.b csapata, melyben Őri Kilián, Weidl T. Márk mellett még Czimber Márk is szorgoskodott.
- Nyolcadik osztályos tanulók (Andrasek Hanna, Faller Eszter, Klemencsics Fanni, Potyondi Dénes, Varga Dávid) is indultak a „Népek tavasza” c. egyfordulós levelezős csapatversenyen. Igen szoros versenyben a 100 pontból 97,5-et elérve az V. helyen végeztek.
- Weidl T. Márk 6.b osztályos tanuló a tanév elején jelentkezett a Bendegúz Tudásbajnokságra történelemből. A hat tesztlap kitöltése után arany fokozatot kapott munkájáért, majd megnyerte a Vas megyei fordulót is, és meghívást kapott a Tudásbajnokság Országos Döntőjére, melyet 2015. május 30-án tartottak Szegeden.
Döbbenetes tömeg gyülekezett aznap a szegedi Városi Sportcsarnokban, hiszen 750 diák érkezett tanárával és szüleivel az ország valamennyi megyéjének legjobbjaként megméretni tudását az országos versenyen a különböző tantárgyakból.
A Kálti Márk országos 8. helyezése után Márknak sikerült még szebb helyezést elérnie, hiszen a 20 versenyzőből (19 megye + Budapest) az 5. helyen végzett!
Bátran kijelenthetjük, hogy Márk már nemcsak a Bersek iskolát, Kőszeg városát, hanem Vas megyét is méltóképpen képviselte egy országos történelem versenyen!

Nagyon büszke vagyok szorgalmas, kitartó, történelem-imádó tanítványaimra!

Horváth Márta
szaktanár

a képen Weidl Márk