Bersekes kirándulás Mödlingbe

Kiss Tamás és Fodor Benjamin beszámolója: Testvériskolánk meghívására május 20-án 24 társunkkal együtt elutazhattunk az ausztriai Mödlingbe. Kísérőink Ili néni és Márta néni voltak.

Bersekes kirándulás Mödlingbe

Testvériskolánk meghívására május 20-án 24 társunkkal együtt elutazhattunk az ausztriai Mödlingbe. Kísérőink Ili néni és Márta néni voltak. Eredeti terv szerint - jó idő esetén - egy Bécs melletti erdőben akadályversenyen vettünk volna részt, ahol az osztrák gyerekekkel összemérhettük volna ügyességünket, tudásunkat. Nagyon készültünk erre a megmérettetésre. A meteorológiai előrejelzések azonban sok jót nem ígértek.
Elérkezett a várva várt nap. Reggel 8 órakor indultunk az iskola elől. Egész éjjel esett az eső, fújt a szél, nagyon hideg volt. Így már sejtettük, hogy a szabadtéri program nem valósulhat meg.
Az út hosszú volt Mödlingig. Megérkezésünk után kiderült, amit már sejtettünk, az akadályverseny a rossz idő miatt elmarad. De nem bánkódtunk sokáig, mert először is a tornateremben izgalmas kidobót és sorversenyt rendeztek. Itt a mödlingi diákokkal vegyes csapatokat alkottunk, így velük együtt küzdöttünk.
Ezt követően közös fényképek készültek, majd nagy örömünkre elindultunk az uszodába. Egyből belevetettük magunkat a vízbe, és 2 órán keresztül csúszdáztunk és úszkáltunk. Nagyon jól éreztük magunkat, de már alig vártuk az ebédet. A mödlingieknek köszönhetően nem éheztünk sokáig, hiszen meghívtak minket egy étterembe. Először húslevest ettünk "palacsintatésztával", amely számunkra újdonság volt. Utólag elmondhatjuk, mindenkinek nagyon ízlett. A következő fogás egy óriás rántott szelet volt, akkora, hogy betakarta az egész tányért. Hasáb burgonyával, ketchuppal tálalták, és ihattunk mellé fél liter üdítőt, hogy jobban csússzon. Azt mondhatjuk, hogy ilyen jót és jóízűen már régen ettünk. Miután elbúcsúztunk vendéglátóinktól, shoppingoltunk egyet.
Sajnos hamar eltelt az idő, és elindultunk haza a két kisbusszal. A hangulat végig jó volt, sokat nevettünk. Azt mondhatjuk, hogy nagy élményben volt részünk. Még a várva várt akadályverseny sem hiányzott, hiszen kárpótolt minket az uszoda és a többi program. Vendéglátóink megígérték, hogy ősszel "megrendelik" a jó időt, és a mödlingi gyerekekkel együtt leküzdhetjük az akadályokat. De jó lenne újra bekerülni az utazó csapatba!


Kiss Tamás és Fodor Benjamin
7.a