Binder Károly Improvizációk-Kompozíciók

Cziffra György emlékére ad koncertet a Kőszegi Várszínház szervezésében Binder Károly 2021. július 7-én, szerdán, 19.00 órától az Európa Házban.

Binder Károly Improvizációk-Kompozíciók
Cziffra György emlékére
Cziffra György, Magyar Örökség díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész, az egyik legjelentősebb és világszerte ismert magyar zenei előadóművész, aki 1986-ban Kőszeg Díszpolgára kitüntetést kapta.

Kitűnően improvizált, már gyerek korától kezdve elkápráztatta a közönséget saját rögtönzéseivel. Jártas volt a jazz muzsikában. Univerzális tehetségű zongoraművész volt aki végül klasszikus előadóművészként aratta legnagyobb sikereit.
Binder Károly szintén kis gyermekkora óta improvizál, stílusa teljesen egyedül álló a Világ zenei palettáján. Sokat használja a zongorát, mint egy egzotikus ütőegyüttest preparációi által. Stílusokon áthidaló egyéni hangvételű kompozíciói és darabjai magas pianisztikus tudást igényelnek. Hasonlóan Cziffra Györgyhöz ő is sokat foglalkozott a Jazz Muzsikával a klasszikus zenével, népzenékkel és az improvizációs magas kultúrákkal. Ő viszont a saját zenei világának megalkotására fektette a hangsúlyt.
Koncertje igazi kuriózum, ahol hallhatunk saját kompozíciók mellett Bartók feldolgozásokat is.


Binder Károly koncertje Cziffra György emlékére
Időpontok: 2021. Július 7.,19.00-tól Helyszín: Európa Ház Jegyár: 2500.-Ft