Borkonferencia

Április 23-án az Olasz Borakadémia részvételével kerül megrendezésre a "Klímaváltozás nyomon követése a Szőlő jövésnek könyvében" című konferenciára 16 órától az Európa Házban.

Előadások és előadók: "A klimatikus változások hatása a szőlőfajták életjelenségeire a Conegliano borvidéken" előadó: prof. Antonio Calo, a Conegliano Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az Olasz Borakadémia elnöke.
"A Szőlő jövések könyvének jelentősége" előadó: Németh János képzőművész-tanár, a hajtások rajzolója. A konferencia magyar szakmai vendégei: Dr. Kállay Miklós a Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének vezetője, egyetemi tanár, a Magyar és Olasz Borakadémia tagja; Kiss László a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója, Horváth Csaba a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa titkára, Urbán András a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa ex-titkára; Prácser Miklós a Gróf Degenfeld Bórászat igazgatója, Dr. Majer János FVM Badacsonyi Kutató Intézet igazgatója, Bárdos Benjamin az "Év borászati cége", a Szőlőskert Zrt. borászati igazgatója, Polgár Zoltán "Év borásza" (Villány).