BŐVÜL A FIZETŐS PARKOLÁSI ZÓNA KŐSZEG BELVÁROSÁBAN

HÉT KÖZBEN DRÁGÁBBAN, HÉTVÉGÉN INGYEN PARKOLHATUNK

A TÁNCSICS, A GYÖNGYÖS ÉS A PÉK UTCA IS FIZETŐS LESZ FEBRUÁR 1-JÉTŐL. AZ ÚJONNAN FIZETŐ ZÓNÁBA VONT UTCÁKBAN FEBRUÁR 10-IG AZ ELLENŐRÖK CSAK FIGYELMEZTETNEK.

Ahogy a Kőszeg és Vidéke újságban is megjelent, decemberben döntött a Képviselő-testület a belvárosi fizetős parkolási rendszer változásairól, amelyek február 1-jétől érvényesek. Az eddigi három díjfizetési zóna kettőre csökken. Az I. (piros) övezetbe a történelmi belváros, illetve a Várkör két forgalmas szakasza tartozik, a II. (zöld) övezetbe pedig a belvárost körülvevő utcák tartoznak. A Gyöngyös, a Pék és a Táncsics utcai parkolóhelyek is fizetőssé válnak.
Kőszegen 2015 óta nem változtak a parkolási díjak, miközben az üzemeltetési költségek jelentősen emelkedtek. Szükségessé vált a parkolójegyek és a bérletek árának emelése. Február 1-től egy óra várakozás a piros övezetben 440, a zöld zónában 320 forintba kerül. A jövőben többé NEM mentesül a pótdíj 50 %-ának megfizetése alól az, aki legkésőbb a következő munkanapon befizeti a kiszabott pótdíjat. A lakóhelyhez legközelebb eső parkolókra érvényes éves lakossági bérlet díja 7.620 Ft-ról 12.000 Ft-ra, változik. A Brenner ház udvarát a jogosultak az eddigi ingyenesség helyett kedvezményes árú bérlet megvásárlásával használhatják.
Az éves bérletek február 1-től következő év január 31-ig érvényesek. Újdonság, hogy az éves bérletek díját két részletben is be lehet fizetni, mivel féléves parkolóbérletet is lehet vásárolni. Az automatáknál készpénzzel, telefonon SMS-ben vagy applikáció (https://nmzrt.hu/szolgaltatasok/parkolas és https://nemzetimobilfizetes.hu/applikaciok) segítségével lehet parkolójegyet váltani.
Szombaton és vasárnap a parkolásért ezentúl NEM kell fizetni.
A képviselő testület januári ülésén döntött arról, hogy az I-es postával szemben, a templom oldalánál a 20 perces időtartamú parkolás ingyenessé válik.
A gyermekek intézménybe érkezésének idejére az Árpád-házi Szent Margit Iskolánál kijelölt 15 perces parkolók reggel 8 óráig, a Kőszeg Meseváros Óvoda Központi Óvodája szomszédságában a Harangtorony Szálló előtt elhelyezkedő 15 perces parkolók 8.30-ig ingyenesen használhatók.
AZ ÚJONNAN FIZETŐ ZÓNÁBA VONT UTCÁKBAN a lakossági átállás megkönnyítése érdekében a parkolóellenőrök február 10-ig csak figyelmeztetik azokat, akik fizetési kötelezettségüknek nem tettek eleget.
A parkolóbérletek megváltására a Kőszegi Városüzemeltető Nonprofit Kft. Kőszeg, Kossuth L. u. 3. szám alatti irodájában van lehetőség, ahol a módosítással kapcsolatban további tájékoztatással is szolgálnak.