Buza Rafael a Világbajnokságon bizonyíthatott!

2022. november12-én indult útnak a magyar ifjúsági ökölvívó válogatott Spanyolországba, La Nucia városába, ahol az Ifjúsági Világbajnokságon bizonyíthattak hazánk ökölvívói. A válogatott keret tagjaként Buza Rafael 63,5 kg-ban képviselte hazánkat, és az egyesületet, illetve a szakmai stáb tagjaként egyesületünk edzője Varsányi Áron is részt vett a megmérettetésen.

• Rafael súlyában összesen 44 induló volt, így már rögtön az első versenynapon kesztyűt is húzott a Dél-Amerikai Bajnokság ezüstérmesével,a kolumbiai Bermudez Gaibao Leonardoval szemben. Magabiztos, szép három menetet láthattunk versenyzőnktől. Kihasznált minden kínálkozó alkalmat, ezt tükrözte a mérkőzés eredménye is, az ő keze lendült a magasba, így továbbjutott.
• 11.17.-én a bolíviai Nova Terceros Leandrov várt ökölvívónkra. Rafael felmérte az ellenfelét, laza ütésekkel bemérte az ütőtávot és 1 perc után bevitt egy jól időzített ütést, kipattant egy pontos jobb kezes találat, amelynek következtében ellenfele a padlóra került, és a vezetőbíró azonnal beszüntette a mérkőzést, így ökölvívónk kiütéses győzelemmel menetelt tovább a világversenyen.
• 11.19.-én Rafael az örmény Mkrtchyan Arturral szállt szembe. Ökölvívónk boksza ezúttal is megfontolt, és pontos volt. A jó időben bevitt, szép találatainak köszönhetően mindhárom menetben jobbnak bizonyult az örmény bunyósnál, így egyhangú pontozásos győzelemmel menetelt tovább előre.
• 11.21.-én már az érem volt a tét. Rafael az amerikai Crocklem Dedrick Deshawn-al csapott össze. Versenyzőnk jól kezdte a mérkőzést, könnyed, határozott bunyót láthattunk tőle. A második menetben is ő irányított, azonban a fáradtság jelei már mutatkoztak nála a menet második felében, de véleményünk szerint ő dominált. A harmadik menetben mindkét versenyzőn látszott a fáradtság, azonban Rafael még ekkor is erős ütésekkel bombázta az amerikait. Sajnos a pontozás nem azt tükrözte, amit mi láttunk, a bírák az ellenfelet láttak jobbnak, így ökölvívónk az 5. helyen végzett.

Kimondhatatlanul büszkék vagyunk Rafira! Három győztes meccsel zárt egy világversenyt,és a negyediken is megoldotta a feladatot,számos szakember szerint is.Nagyon jó bunyósokat hagyott maga mögött megfontolt, érett boksszal. A világ különböző tájairól érkező ellenfelekkel szemben volt lehetősége bizonyítani, és a jövőben még nagy meglepetéseket okozhat.
Keményen dolgozunk, hiszen nem sok idő jut a pihenésre, Rafinak december elején a felnőtt országos bajnokságon lesz lehetősége a debütálásra az elit korcsoportban.