Concordia Bál

Idén február 5-én kerül megrendezésre a patinás Városi Bál a Concordia Bál.

Linkajánló
Engedje meg, hogy egy három évszázadot átívelő rendezvényt ajánljak figyelmébe.
A minden évben farsang utolsó szombatján megrendezésre kerülő Concordia Bál egykor Kőszeg legfontosabb társasági eseménye volt. Az 1996. évtől talán újra régi fényében tündökölhetett a bál, melyet 2005-ban is a farsang utolsó szombatján – február 5-én – rendezünk a város báljaként, melyet az is mutat, hogy a bál fővédnöke Kuntner Ferenc polgármester úr. A bál hagyományos helyszíne a középkori vár egésze. A szervező Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház célja szerint e rendezvény a régi hagyományok ápolásán túl próbál megfelelni a kor szórakozási igényeinek, és minden kedves vendégét – aki egyszer már részt vett ilyen eseményen – visszavárja.
Az érkező vendégek gépkocsijait őrzött parkolóban helyezzük el és a vendégfogadásról jelmezes udvaroncok gondoskodnak. A rendezvény zavartalan lebonyolítására fáklyás porkolábok ügyelnek. A lovagteremben a Party Zenekar, a JUK-ban (volt Várpresszó) a Peti+Ati Duo szolgáltatja a muzsikát. Műsort ad a névadó Concordia-Barátság Énekegyesület, Kőszeg Város Fúvószenekara, közreműködnek a Kőszegi Vonósok, utána nyitótánc a Hajnalcsillag Néptánccsoport előadásában, és az est folyamán fellépnek a Kőszegi Mazsorettek is. A minőségi italok és ételek szervírozásáról a Bécsikapu Étterem gondoskodik. A dekoráció a Bakos család egyedi tervezése.
Szolgáltatások: Őrzött parkoló, ruhatár, vendégfogadó aperitif, pogácsa az asztalon, 1 pohár pezsgő, választható hideg, illetve meleg vacsora, gesztenyepüré, kávé tejszínnel. A belépődíj, mely ezeket tartalmazza: 6.500.-Ft/fő.

Aperitif: Zwack Kosher szilvapálinka 4cl
Sütemény: vegyes apró édes, sós, sajtos asztalra felkészítve
Pezsgő: 1 pohár/ fő ( jeggyel bármikor kérheti )
Vacsora:
• Hideg:
1./ Vegyestál lolo rosso salátával, házi dresszinggel
(Leveles parajjal töltött hideg sertéskarajrolád, aszalt szilvával és
gesztenyekrémmel töltött hideg pulykarolád,
gombás zsemletöltelékkel töltött sertésdagadó) • Meleg:
1./ Egészben sült tűzdelt pulykamell mézzel kenegetve, vörösboros almás párolt
káposztával, hagymás törtburgonyával, pecsenye mártással

Desszert: 1./ Gesztenyepüré tejszínhabbal
Kávé: presszó kávé tejszínnel ( jeggyel bármikor kérheti )

Remélem ajánlatunk felkeltette érdeklődését és vendégként üdvözölhetem Önt a várban! Pócza Zoltán igazgató
Információ: 94/360-113, jurisics@koszeg.hu