Csekonics Nap

2018. március 2.

Csekonics József a magyar lótenyésztés kiemelkedő személyisége, a magyar lótenyésztés alapjainak lerakója 1757. február 22-én nemesi család sarjaként látta meg a napvilágot KŐSZEGEN.

Csekonics Nap

Csekonics József a magyar lótenyésztés kiemelkedő személyisége, a magyar lótenyésztés alapjainak lerakója 1757. február 22-én nemesi család sarjaként látta meg a napvilágot KŐSZEGEN. Iskolánkban születésének évfordulóján 2007 óta rendszeresen a Csekonics Napon emlékezünk rá, akinek a nevéhez kötődik a Mezőhegyesi Királyi Ménes és Bábolnai ménes létrehozása.
Iskolánkban 20 éve folyik lovas képzés. A Csekonics Nap délelőttjén lovas konferencia keretében találkozási és továbbképzési lehetőséget teremtünk a megye lovas egyesületeinek és jelenlegi valamint régebbi lovas tanítványainknak. A délelőtti elméleti képzést, délután gyakorlati oktatás követi.
A délelőtti Ágh Péter országgyűlési képviselő köszöntőjét követően Csekonics Józsefre emlékezik Németh Vivien. Dr. Szajkó István 20 éves lovas képzésünket foglalja össze. Rácz András egykori tanítványunk a galopp pályák világába vezeti be a hallgatókat. Dr. Hecker Walter egyetemi tanár és hippológus az angol telivért mutatja be.
A délutáni programban az iskola tangazdaságában ülésjavító edzés szerepel, majd a díjugratás alapjait tanítja Varga István lovas edző.

A részletes program a mellékletben olvasható.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium