Csütörtöktől vasárnapig csúszkálhatunk

A használatbavételi engedélyek remélhetőleg mielőbbi beérkezését követően hetente csütörtöktől vasárnapig nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a kőszegi műjégpálya.

Csütörtöktől vasárnapig csúszkálhatunk

A használatbavételi engedélyek remélhetőleg mielőbbi beérkezését követően hetente csütörtöktől vasárnapig nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a kőszegi műjégpálya. Sokan már most, a hivatalos nyitás előtt is felkeresik a város által ingyenesen rendelkezésre bocsájtott területen épült létesítményt. Egyelőre a Vasi Jégkorongért Alapítvány keretei között működő jégkorong szakosztály tartja foglalkozásait a sátortető alatt.
- A fűtő-hűtő rendszer és a közművek teljes kiépítése után napjainkban immár csak a használatbavételi engedélyekre várunk, ezt követően a nagyközönség előtt is megnyitjuk a műjégpálya kapuit – jelentette ki Soós Attila, a jégpályát létesítő Vasi Jégkorongért Alapítvány elnöke. Hangsúlyozta, az engedélyek mielőbbi beérkezésére minden esélyük megvan, a hivatalok nagyban segítik a kivitelezők munkáját is. Közben a jégpálya előtti parkolót is felújítják a szakemberek, a plusz munkák és a közben bekövetkezett csapadékosabb időjárás miatt szükséges a parkoló további felújítása. A pályán azonban már napjainkban is zajlik a sport tevékenység. A nemrég alakult jégkorong szakosztály tagjai rendszeres edzéseket folytatnak a jégen. Soós Attila a kőszegi önkormányzati képviselők és a polgármesteri hivatal munkatársainak legutóbbi látogatásán megjegyezte, a kőszegi pálya kiválóan alkalmas a jeges sportok alapjainak elsajátítására, a sportolók felkészülésére, majd a magasabb szintet elérő korcsolyázók, jéghokisok az itt megszerzett tudást már profi környezetben hasznosíthatják.
- A nyitást követően csütörtöktől vasárnapig állunk majd a nagyközönség rendelkezésére, általában a délutáni órákban – mondta a szakember. Hozzátette, április 15-e után tovább folytatják a pálya és környékének fejlesztését, a kerítés tovább építése és apróbb munkák folynak majdan a jégpálya környezetében.