Debrecenben bunyóztak a Fitt-Box Ökölvívói!

Immáron 67. alkalommal került megrendezésre a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Debrecenben. Az idei évben 26 ország, 279 ökölvívója mutathatta meg tudását 2023. 02.07-től 02.11-ig.

Egyesületünket 3 versenyző képviselte az egyik legrangosabb hazai megmérettetésen.
• Hámori Luca rögtön a verseny első napján női 66 kg-ban bizonyíthatott a szerb Nikolovski Anastasiiaval szemben. Luca a tőle megszokott pontos bunyót hozta, ami meg is hozta gyümölcsét, egyhangú pontozással győzedelmeskedett.
• A második napon Jankó Krisztián nyitotta a sort, aki férfi 71 kg-ban a regnáló világbajnokkal, az ukrán Zakharie Vyurii-val nézett szembe. Krisztián nem adta magát könnyen. Friss sérülése ellenére szépen beleállt a küzdelembe, voltak jó megoldásai, azonban sajnos ez nem bizonyult elégnek, az ellenfél győzedelmeskedett.
• Buza Rafael férfi 67 kg-ban a svájci Meier Felixel találta szemben magát. Rafi az első menetben nagyon határozottan és technikásan bunyózott. Lendülete kicsit alábbhagyott a mérkőzés második felében, de így is uralta a ringet, amit az eredmény is tükrözött, győztesen hagyta el a szorítót.
• Hámori Luca második mérkőzésén egy rendkívül szoros meccset bokszolt lengyel riválisával,a kétszeres EB 2.Rygielska Anetaval. Luca harcosan küzdött mindhárom menetben. Feszített volt a tempó, folyamatosak voltak az ütésváltások, azonban a bírák a lengyel ökölvívót látták jobbnak, ökölvívónk megosztott pontozással vereséget szenvedett.
• A verseny harmadik napján Buza Rafael húzott kesztyűt az elődöntőbe jutásért a szlovén Petric Nejccel szemben. Rafael a mérkőzés elején nem tűnt túl frissnek, de voltak szép megoldásai. A menetek során szorossá vált a meccs, erős ütés váltások voltak, versenyzőnk igyekezett odatenni magát, azonban ez nem bizonyult elégnek, kicsivel nagyobb koncentrációval megoldható lett volna a győzelem.

“Büszkék vagyunk versenyzőinkre!
Jankó Krisztián friss sérüléssel indult útnak, ennek ellenére szépen helytállt a világbajnok ukrán versenyzővel szemben, keményen, megfontoltan bokszolt, ezt a lendületet visszük tovább, és fejlesztjük. Hámori Luca a második mérkőzésén nemzetközi riválisával került össze. A pontozás is azt tükrözte, hogy mindhárom menetben kiélezett volt a küzdelem.Az első menetet mi nyertük a másodikat szűken a lengyel lány és a harmadik ide és oda is adható volt.
. Luca elővette az igazi harcos énjét, amivel a jövőben nagy meglepetéseket okozhat nemzetközi porondon. Buza Rafael első éves felnőttként vágott bele a nemzetközi mezőnybe, szépen, jó megoldásokkal dolgozott, a koncentrációra kicsit nagyobb hangsúlyt fektetve tovább is juthatott volna, ezen dolgozunk a jövőben és keményen megyünk előre. Összességében remek volt az idei Bocskai év kezdésnek, hiszen a népes mezőny lehetőséget biztosított az éles meccsek mellett a sparringolásra is, ami kiemelten fontos, mivel közelednek a komoly versenyek, ahol ökölvívóink bizonyítani szeretnének.”
Varsányi Áron