Díjazott tájak, natúrparkok

A magyar tájdíjról és az európai táj egyezményről tartanak információs napot május 24-én, szombaton a Bechtold István Látogatóközpontban. A „Táji örökségünk megőrzéséért” című kiállítást dr. Kiss Gábor a Vidékfejlesztési Minisztérium tájvédelemért felelős osztályvezetője nyitja meg fél tízkor, majd Básthy Béla a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke bemutatja a magyar natúrparkok közös kiadványát.

Díjazott tájak, natúrparkok

A magyar tájdíjról és az európai táj egyezményről tartanak információs napot május 24-én, szombaton a Bechtold István Látogatóközpontban. A „Táji örökségünk megőrzéséért” című kiállítást dr. Kiss Gábor a Vidékfejlesztési Minisztérium tájvédelemért felelős osztályvezetője nyitja meg fél tízkor, majd Básthy Béla a Magyar Natúrpark Szövetség elnöke bemutatja a magyar natúrparkok közös kiadványát. A tíz órakor kezdődő szakmai előadások témája az európai tájegyezmény, a 2012. évi magyar tájdíj győztes programja „Tájvédelem és tájgazdálkodás az Által-ér völgyében” (Gerecse Natúrpark), illetve az Oszkói Hegypásztor Kör tájvédő munkája. Az előadások után dr. Németh Csaba az Őrségi Nemzeti Park osztályvezetője a Chernel-kert Madárvédelmi Mintatelepén kalauzolja végig az érdeklődőket.

INFORMÁCIÓS NAP
A MAGYAR TÁJDÍJ ELNYERÉSÉRE
ÉS AZ EURÓPA TANÁCS TÁJ DÍJÁRA TÖRTÉNŐ FELTERJESZTÉSRE KIÍRT PÁLYÁZATRÓL

PROGRAM

Helyszín: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont (Kőszeg, Aradi vértanúk parkja)
Időpont: 2014. május 24. (szombat) 9.00 – 13.00 óra

9.00 - 9.30 Érkezés, regisztráció
9.30 – 10.00 Köszöntő – dr. Markovics Tibor igazgató (Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság)
A „Táji örökségünk megőrzéséért” című kiállítás megnyitása – a kiállítást megnyitja: Dr. Kiss Gábor osztályvezető (Vidékfejlesztési Minisztérium, Tájvédelmi, Barlangvédelmi és Ökoturisztikai Osztály)
Natúrparkok Magyarországon – a Magyar Natúrpark Szövetség szakmai kiadványának bemutatása – Básthy Béla elnök (Magyar Natúrpark Szövetség)
10.00 – 10.30 Dr. Kiss Gábor (VM, NPTF)
A tájdíj program Európában és Magyarországon
Az Európai Táj Egyezmény hazai végrehajtása és a 2014-2015. évi tájdíj pályázati rendszer bemutatása
10.30 – 10.50 A 2012. évi Magyar Tájdíj győztes programjának bemutatása
„Tájvédelem és tájgazdálkodás a Gerecse Natúrparkban és az Által-ér völgyében” című program bemutatása – Musicz László titkár (Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség)
10.50 – 11.10 Egy térségi jó gyakorlat bemutatása
Hagyományőrzés Hegypásztor módra – a 2010. évi nemzeti tájdíj pályázat harmadik helyezett programjának bemutatása – Kovács István elnök (Hegypásztor Kör - Oszkó)
11.10 – 11.30 Konzultáció, kötetlen beszélgetés
11.30-12.30 Szakvezetéses séta a kőszegi Chernel-kertben – szakvezető: dr. Németh Csaba osztályvezető (Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság)
12.30 Büféebéd

A rendezvény szervezője a Magyar Natúrpark Szövetség és a Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztálya.
Az Írottkő Natúrpark és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság EDEN-ből EDEN-be rendezvénye keretében a résztvevő térségeknek egész napos bemutatkozási lehetőség biztosított a látogatóközpont udvarán elhelyezett standoknál (09.30-17.00 óra között).
Kérjük, standhasználati, áram, vagy egyéb igényét május 17-ig jelezze az alábbi elérhetőségeken: Somogyi Györgyné 94/563-121, ine@t-online.hu