Döntöttek a képviselők

Városmajori ingatlanszerzésről, a 2018. évi közbeszerzési tervről, földhivatali térkép igényléséről, valamint kézilabdapálya és sportpark építéséről született döntés a március 14-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Döntöttek a képviselők
Városmajori ingatlanszerzésről, a 2018. évi közbeszerzési tervről, földhivatali térkép igényléséről, valamint kézilabdapálya és sportpark építéséről született döntés a március 14-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen.

Folytatódnak a „Kőszegi Városmajor környezettudatos megújítása” című projekt előkészületei, ezúttal a megvalósításhoz szükséges telekalakításról és ingatlan vásárlásról döntöttek a városatyák. A projektben érintett területek tulajdonosai nem kívántak használati szerződéseket kötni, ezért az önkormányzat értékbecslés alapján döntött a két darab, összesen 1555m2 területű telek megvásárlásáról. A vételár az Önkormányzat 2019. évi költségvetéséből lesz kifizetve.
Módosította a testület a februárban egyszer már jóváhagyott 2018. évi közbeszerzési tervet. A közbeszerzési tervet a Közbeszerzési Hatóság által működtetett Közbeszerzési Adatbázisban, valamint az Önkormányzat hivatalos honlapján is közzéteszik.
Törvényben biztosított lehetőségével élve az Önkormányzat a földhivatali alaptérkép ingyenes rendelkezésre bocsátását kérelmezi a földmérési és térinformatikai államigazgatási szervnél. Az átvett adatbázisokat és adatokat a város kizárólag Kőszeg Város Településrendezési Eszközeinek felülvizsgálatával és szükség szerinti módosításával összefüggő feladatok elvégzésére használja fel.
Megújul a Béri Balog Ádám Általános Iskola aszfaltos udvari sportpályája. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával a Magyar Kézilabda Szövetség „Rekortán pálya fejlesztési programot” indított kültéri kézilabdapályák építésére, meglévő kézilabdapályák felújítására. Kőszeg Város Önkormányzata a programról 2017. decemberében Ágh Péter országgyűlési képviselőtől értesült, és a Balog Iskola pályájának programba vonását javasolta. A beruházás eredményeképpen egy 22 x 42 m alapterületű, rekortán burkolatú kézilabdapálya épül meg az erősen leromlott állapotú aszfaltos pálya helyén. Az elkészült sportpálya Kőszeg önkormányzatának tulajdonába kerül. A Városmajor felújítása keretében a Bersek József Iskola aszfaltos pályája is megújul, így jelentősen fejlődik a kőszegi iskolák sport infrastruktúrája.
Sportpark épül a Kiss János Lakótelepen. Kőszeg Város Önkormányzata 2016. augusztusában pályázatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark” Programjához. A kérelem alapján megérkezett az értesítés, mely szerint a pályázat kiírói Kőszegen1 db D típusú sportpark megépítését támogatják. A pályázatban megjelölt három helyszín közül az Önkormányzat a lakossági kéréseket is figyelembe véve választotta ki a lakótelepi helyszínt. A beruházás eredményeképpen egy 150 négyzetméter alapterületű, gumi burkolatú, legalább 15 sporteszközt tartalmazó fitnesz park épül meg a Kiss János Lakótelep „Belső tömb”-ként ismert közterületen. A képviselők döntöttek a sportpark megközelítését biztosító járda megépítéséről is.
A megtárgyalt napirendek itt elérhetők:
http://koszeg.hu/hu/onkormanyzat/testulet/ulesek/ules.php?id=273&ev=2018