Duatlon Országos Bajnokság

UP, Serdülő, Gyermek és Sprint Duatlon Országos Bajnokság volt Balatonbogláron 2021. április 24-25-én, melyen a Kőszegi Triatlon Klub tagjai is eredményesen szerepeltek.

UP, Serdülő, Gyermek és Sprint Duatlon Országos Bajnokság
Mix-váltó Duatlon Országos Bajnokság
Balatonboglár, 2021. április 24-25.
A serdülő fiú csapatunk megvédte tavalyi Országos Bajnoki címét, míg az UP2 lány csapatunk ezüstérmet, az újonc 2 fiú csapatunk bronzérmet nyert.
A múlt hétvégén az idei év első versenyén vettünk részt, a Duatlon Országos Bajnokságon, Balatonbogláron. Az előző évi versenyszezont éppen itt, szintén az utánpótlás és sprint OB-val fejeztük be (a tavaszról elmaradt versennyel), most pedig ezzel kezdődött a versenyszezon.
Szombaton egymást követték a különböző korosztályos futamok, amelyek szinte mindegyikében volt indulója a klubnak.
A Gyermek korcsoport futamaival kezdődött a szombati nap. A lányoknál Kovács Fanni a 22. (64 indulóból) helyen ért célba, míg Hóbor Álmos a 14. (77 versenyzőből) lett.
Ez után a serdülők futamai jöttek előbb a fiúk, majd a lányok indultak. A fiúk futamában több versenyző által voltunk érdekelve így az összesített csapateredményeket is vártuk a befutó után. A fiúknál mindhárom versenyzőnk szép eredményt ért el, Laki Barnabás 10., Hóbor Lehel 11., Medvegy András pedig a 18. helyen ért célba (itt 76 induló volt). A csapat eredménnyel pedig megvédték a Magyar Bajnoki címüket a fiúk!
A lányoknál Básthy Katalin is jó eséllyel indult, egész jó első futás után erős kerékpárosként jó helyen tudott leszállni a bringáról, végül a 13. (69 induló) helyen ért célba. Klubtársai a tavalyi év után korosztályt váltottak, így itt csapatban nem voltunk most érdekeltek.
Ezek után az Újonc 2. korosztályban (66 induló) 5 fiú is indult az egyesület színeiben, Gurisatti Péter 14., Kovács Levente 17., Komjáthy Dávid 33., Stumpf Vince 56., Kelemen Artúr 60. lett, míg csapatban 3. helyezést szereztek a fiúk.
Újonc 2-es korosztályban a lányoknál (54) Hóbor Enikő 12.-nek ért célba, Kiricsi Fanni 32., Kiricsi Flóra 37.helyezést ért el. A lányok csapatban 7. helyezést szereztek.
Délután a sprint táv (5km Futás – 20km Kerékpár – 2,5km Futás) futamaival folytatódott a verseny. Először a női futam rajtolt el – egy futamban a női sprint távú mezőny. A junior korosztályban Hóbor Eszter 5., Medvegy Nóra 8., Fekete Adél 14. lett, az ifjúsági korcsoportban Kun Tamara 3., Stumpf Anna 14., míg Bozsó Fanni 15. lett. Csapatban az idei évben már összevont UP2 (ifjúsági-junior) csapat bajnoki helyezéseket számolnak. Itt a lányok Hóbor Eszter, Kun Tamara és Medvegy Nóra 2. helyezést szereztek.
Ez után a délutáni férfi összevont futamban voltunk érdekelve, itt Hóbor Zalán ifjúsági fiúként képviselte egyesületünket. Az elit, felnőtt és junior korosztályokkal együtt versenyezve egy jó első futás után a két szökevényt (Bicsák Bence és Dévay Márk olimpiai kerettagok) üldöző első nagy bolyban tekert végig. Végül az ifjúsági Országos Bajnokság 4. helyezését érte el (abszolút 12.-ként csak 1 junior korosztályos versenyző előzte meg).
Végül a szenior és veterán korosztályok futamában az edzők is rajthoz álltak.

Vasárnap a Mix-váltók versenyeivel folytatódott a Duatlon Országos Bajnokság. Itt két váltóval voltunk érdekeltek.
A kisebbek futamában a serdülő váltónk (Básthy Katalin – Hóbor Lehel – Kovács Fanni – Laki Barnabás összetállításban) végig szoros versenyben végül a 4. helyezést szerezte meg.
A nagyok futamában az UP 2-es korosztályban (Kun Tamara – Hóbor Zalán – Hóbor Eszter – Kun Botond összetételben) az 5. helyen ért célba egyesületünk.
Így a tavalyi eredményeinket „lemásolva” fejeztük be a vasárnapi versenyeket.
Összességében egy jó évkezdésről számolhattunk be, reméljük, hogy az idei évben még sok szép eredményt tudnak elérni versenyzőink és egy teljesebb verseny évben tudunk majd szerepelni a tavalyi év után.
A következő versenyünk már triatlon lesz, ha minden a tervek szerint alakul.
eredmények:
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/171/VII-BUI-Duatlon-Orszagos-Bajnoksag
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/172/VII-BUI-Duatlon-Mix-valtocsapat-OB
http://triatlon.hu/eredmenyek/vii-bui-sprint-para-es-utanpotlas-duatlon-ob
http://triatlon.hu/eredmenyek/vii-bui-duatlon-mix-valto-ob

Kőszeg, 2021. 05. 02. Hóbor Péter