Duatlon UP Ranglistaverseny

Ajkán 2022. szeptember 25én szerepeltek a Kőszegi Triatlon Klub tagjai a versenyen.

Duatlon UP Ranglistaverseny
Ajka, 2022. szeptember 25.
Medvegy András és Kulcsár Amira Zsóka az abszolút verseny 3. helyezettjei.
Medvegy András megnyerte az Ifjúsági korosztály versenyét. Kovács Levente az Újonc 2-es korcsoportban, Kulcsár Amira Zsóka az Ifjúsági korosztályban ezüstérmes, Stumpf Anna az Ifjúsági korcsoportban bronzérmes.


Vasárnap rendezték az idei utolsó duatlon ranglistaverseny futamait Ajkán. Az igen kellemetlen időben zajló verseny futamaiban a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői nagyon szép eredményeket értek el, sajnos két stabil csapattagunk végül betegség miatt nem tudott rajthoz állni.
A fiatalabbak kezdték a versenyzést, ekkor még csak szemerkélt az eső és a pálya sem volt teljesen vizes. Az Újonc 1-esek futamában Gurisatti Ádám a 6. helyen (8 induló közül) ért célba, míg a velük együtt induló Újonc 2-es korcsoportban Kovács Levente 2. helyezett lett (26 induló közül).
A következő futamban a Gyermek korcsoportos versenyzők indultak, itt a lányoknál Hóbor Enikő 7. (33), Jelencsics Alíz 24., Kiricsi Flóra 28. és Kiricsi Fanni 31. helyen ért célba. Ők még szintén megúszták a versenyzést szemerkélő időben, viszont a következő futamok már „rendes” esőben zajlottak.
A serdülők futamában Kovács Fanni a lányoknál 16. (19), míg a fiúknál Hóbor Álmos a 18. (32) lett. Ezzel a délelőtti futamok végére értünk.
Délután a rövid távú országos bajnokság után került megrendezésre a sprint futam, ahol több versenyzővel voltunk érdekeltek. Versenyzőink nagyon szép eredményeket értek el. A fiúk az első futás során „elszakadtak egymástól”. A futam 1. és 2. helyezettje innentől fogva egyedül versenyzett, míg a 3-9. helyen álló fiúk egy bolyban tekerték a táv nagy részét és a második futásra hagyták a helyezések eldöntését. Medvegy András az abszolút 3. helyen az ifjúsági korosztályban elsőként haladt át a célvonalon, ezzel az idei duatlon ranglista 1. helyét is megszerezte. Hóbor Lehel az ifjúsági korosztályban az 5. helyen ért célba.
A női versenyben az első két helyezett szinte végig együtt versenyezve az utolsó kilométerre hagyta a döntést, míg Kulcsár Amira a 3. helyen egyedül versenyezve ért célba, ifjúságiak között másodikként. Mögötte a kerékpáron egy kisebb boly alakult ki, amiben két versenyzőnkkel is érdekeltek voltunk. Végül Medvegy Nóra jó második futással a felnőtteknél 2. helyezést szerzett, Stumpf Anna pedig az ifjúsági korcsoportban állhatott fel a dobogó 3. fokára. Amira a két héttel ezelőtti 1. helyezésének is köszönhetően az idei duatlon ranglista 2. helyezettje, míg Stumpf Anna a 4. helyezettje lett.

eredmények:
https://sportorigo.com/HU/5/Rajtlistak-Eredmenyek/257/IX-Ajkai-Duatlon-UP-ranglista-Amator-kupa-Rovidtavu-OB
Kőszeg, 2022.09.26.