Edzőküzdelmi Nap

2022. január 22-én a Fitt-Box Egyesület immáron 7. alkalommal rendezte meg a programot, amelyre minden évben érkeznek ökölvívók az ország különböző pontjairól és a környező országokból is, hogy versenykörülmények között vívjanak felkészülési mérkőzéseket egymással.

Idén is rendkívül szép, 178 fős előnevezést követően végül 4 ország, 25 egyesületének, 137 ökölvívója vett részt a rendezvényen. A három ringben összesen 66 mérkőzés zajlott le, utánpótlás korcsoporttól, elit korcsoportig női és férfi kategóriában egyaránt. Kivétel nélkül minden korcsoportban akadtak parázs mérkőzések számos válogatott kerettag is a résztvevők között volt. A versenyzők teljes mértékben odatették magukat, ezáltal valóban verseny hangulat uralkodott a teremben. A párosításon szereplő mérkőzéseken kívül biztosítottunk plusz teret az egyesületek számára, hogy spontán sparring során is összemérhessék tudásukat a versenyzők egymással,és több ellenfélel.Többen is két,három ellenfél ellen is megmérettette magát.
Minden évben nagy örömmel tölt el minket, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi edzőmérkőzések napját tarthatunk. Annak idején azért is álmodtuk meg ezt az egészet, mert rögtön az év elején több fontos verseny előtt állnak az ökölvívók, amelyre változatosabb felkészülést biztosít egy ilyen jellegű rendezvény,és alapozásból érkezve felmérhetik hol tartanak. Emellett a kezdő versenyzők is tesztelhetik tudásuk , tapasztalatot szerezhetnek eddig számukra ismeretlen ellenfelekkel szemben, a rutinos versenyzők pedig fejleszthetik eddig megszerzett tudásukat.
Egyesületünk 12 fővel vett részt a versenyen,sajnos 7-en sérülés vagy betegség miatt nem tudtak részt venni.
Bízunk benne, hogy jövőre is hasonlóan jól indíthatjuk az évet!!!


Egyesületünket érintő hír,hogy Hámori Luca mellett 3 női versenyzőnk Németh Dóra s51,Rába Noémi j52,Reseterics Fanni i60 is meghívót kapott a válogatott keretbe.