Élelmiszertudatosság a mindennapokban

2022. október 14-én, pénteken, 17.00 órától a KÖSZHÁZ-ban lesz alkalom a környezettudatos viselkedésminták népszerűsítésére.

Mi az élelmiszertudatosság?
• Élelmiszerpazarlás elkerülése – adatok, tippek
• Helyi élelmiszerek
• A komposztálás technikái
• Az ember és táplálékának története
Helyi gyümölcsök?
• Helyi tájfajta gyümölcsök, helyi élelmiszerek
• Gyümölcsészet bemutató és beszélgetés a helyi gyümölcsfajtákról
Komposzt wc?!
• Komposzt wc bemutató
• A komposzt wc előnyei
• A komposzttoalett használata
szöveges:
Rendezvényünkön beszélgetünk minden olyan témáról, amely az élelmiszereinket, táplálékunkat és táplálkozásunkat érinti, mindezt összefüggésben a természet- és környezetvédelemmel. Bemutatjuk az érdeklődőknek, hogyan tudják elkerülni az élelmiszerpazarlást és a hulladéktermelést és milyen élelmiszereket tudnak helyben beszerezni – itt bemutatjuk a komposztálás módszereit és a tudatos vásárlás mibenlétét. Szeretnénk felhívni a figyelmet a helyben termő gyümölcsökre és arról is beszélgetünk, hogyan tudjuk megőrizni ezeket a gyümölcsfajtákat és milyen számtalan előnnyel jár, ha ezeket fogyasztjuk.
Mindezzel célunk, hogy tájékoztassuk a lakosságot a természettel való együttélés jó gyakorlatáról és a tudatos fogyasztásról.
Szakértőnk segít meghatározni a látogatók által hozott gyümölcsök fajtáját és szívesen beszélget a környezettudatos gyümölcsészetről.