Életet ment, ha segít!

A bővítményben egy életmentő defibrillátor beszerzéséhez kérnek segítséget a Kőszegi Tűzoltók. Támogassa Ön is a kezdeményezést, hogy legyen esélye minden kőszeginek a túlélésre!

Életet ment, ha segít!
Tisztelt Kőszegiek! Tisztelt Vállalkozók!

Az Irottkő Kőszegi Mentőcsoport tagjainak az ár-, belvíz, katasztrófahelyzetek során bekövetkező események, balesetek elhárításához tartottak elsősegélyképzést. A képzés során a szakmai előadó egy számunkra nem ismert és megdöbbentő adatot közölt, miszerint:

„Kőszegen kétnaponta összeesik egy ember akinek, nincs pulzusa és légzése. A szíve olyan gyorsan ver, hogy nem képes vért pumpálnia a szervezetébe. A kórházon kívül bekövetkező esetek nagy részében ez kizárólag elektromos úton kezelhető ritmuszavar. A szívet működtető elektromos hálózat kaotikus működése mellett az egyénnek ekkor a túléléshez akkor van esélye, ha ezt a hálózatot egy szintén elektromos (defibrillátor) sokk segítségével visszaállítjuk. Minél gyorsabban próbáljuk meg az elektromos működést helyreállítani, annál nagyobb lesz az esélye az élethez. „

Mivel, és hogyan tudjuk gyorsan helyreállítani ezt az állapotot Mi laikusok ?
Kőszegen sehogy. Szombathelyen 32 olyan helyszín van a városban – főleg nagy forgalmú, illetve tömegtartózkodási hely – ahol elhelyeztek laikusok számára is kezelhető életmentő készülékeket.
Városunkban, ha bekövetkezik egy ilyen esemény csak a mentőben valamint a Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság doktorszolgálat gépkocsijában található életmentő készülék.

Tisztelt Kőszegiek! Tisztelt Vállalkozók!
A Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság és tagjai felismerve ennek a helyzetnek fontosságát, ez idáig összegyűjtött 200.000,- Ft-ot egy defibrillátor készülék beszerzéséhez Kőszeg Városa is támogatja a beszerzést.. De szeretnénk minél több erre áldozó magán és gazdálkodót megnyerni e nemes cél eléréséhez.

Kérjük Önöket! Támogassák e nemes célt!
Támogatásukat a tűzoltóság OTP banknál vezetett 11747051-20101983-00000000 számlájára tudják megtenni.

Kőszeg, 2016. április 27.

Kőszegi Tűzoltók.