Én a szabadságot választottam

A fenti címmel a Maladype Színház és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete bemutatja Viktor Kravcsenko, az egykori magas beosztású szovjet hivatalnok önéletrajzi műve alapján készült monodrámát 2017. október 13-án, pénteken, 18.00 órától a Zwingerben.

„Én a szabadságot választottam” címmel a Maladype Színház és a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete bemutatja Viktor Kravcsenko, egykori magas beosztású szovjet hivatalnok önéletrajzi műve alapján készült monodrámát.

Közreműködik: Balázs Zoltán színművész (Maladype Színház)

Az előadás utáni beszélgetés vezetője: Csepeli György szociálpszichológus (FTI-IASK)

Időpont: 2017. október 13. péntek 18.00 órátólHelyszín: Kőszeg, 9730 Zwinger-Öregtorony (Chernel u. 16.)Viktor Kravcsenko könyve még Alexandr Szolzsenyicin előtt adott hírt a szovjet lágerekről és a kommunista diktatúra terrorjáról.

Kravcsenko létkérdés: miként őrizhető meg és hogyan teremthető újra a „személyes szabadság emlékezete”, a saját döntésre, a saját élet választására való képesség és felelősség kulturális tapasztalata olyan körülmények között, amikor egy totális rendszer mindezt kiiktatandó, szükségtelen rossznak deklarálja? (További részleteket a Maladype Színház alábbi linkjén olvashatnak.)

http://maladype.hu/hu/eloadasok/item/286-en-a-szabadsagot-valasztottam

Az előadás megtekintése ingyenes.

A helyszínen megvásárolható Viktor Kravcsenko nagysikerű önéletírása magyar nyelven. (Ára: 3990 HUF)