Ezen a hétvégén is korlátozó intézkedések

Veszélyhelyzet van, továbbra is érvényesek a korlátozó rendelkezések! Tisztelt Lakosság! Mint Önök előtt is ismert, a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletet meghosszabbították, így a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

Veszélyhelyzet van, továbbra is érvényesek a korlátozó rendelkezések!

Tisztelt Lakosság!

Mint Önök előtt is ismert, a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletet meghosszabbították, így a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására kizárólag a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

A Kormánytól kapott felhatalmazás alapján a fenti korlátozások mellett 2020. április 18. 05.00 órától 2020. április 19. 24.00 óráig e hétvégére is önkormányzati rendeletet alkottam, melynek értelmében a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás alapos indokkal történő elhagyása kizárólag szájmaszk viselése mellett megengedett, kivéve, ha a lakóhely, tartózkodási hely, magánlakás elhagyására egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés céljából kerül sor.

A mai napon a Városházán egyeztetést folytattam Maxim László alezredessel, a Kőszegi Rendőrkapitányság vezetőjével, és Méhes Attilával a Kőszegi Polgárőr Egyesület elnökével, és segítségüket kértem a Kormányrendelet és a polgármesteri rendelet betartatásához, amit előre is köszönök! Kérem, hogy közterületeinken minden esetben kövessék a tőlük, vagy munkatársaiktól kapott utasításokat!

Kérem, hogy a járvány fékezésének érdekében helyi üzletekben vásároljanak, a Kőszegen nem intézhető beszerzéseket lehetőség szerint halasszák későbbi időpontra!

Az üzletekben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban a sorba állások során - szájmaszk viselése mellett - különösen figyeljünk arra, hogy egymástól legalább másfél méter távolságot tartsunk meg!

Más települések lakóit arra kérem, kőszegi látogatásaikat a kijárási korlátozás időszaka utánra halasszák!

Aki teheti, szabadidős tevékenységeit saját udvarán, kertjében végezze! Ha el kell hagynunk lakhelyünket, akkor egyedül, vagy szűk családi körben mozogjunk, kerüljük a csoportosulást, tartsunk távolságot! Kerüljük a népszerű kirándulóhelyeket! A kőszegi játszóterek, a máskor szabadon használható sportpályák látogatása a csoportos együttlétek elkerülése érdekében a veszélyhelyzet kezdete óta tilos!

Aki elmúlt 65 éves, házon kívüli teendőihez kérjen segítséget családtagjaitól, ismerőseitől, és lehetőség szerint a segítőkkel is kerülje a személyes érintkezést! Szükség esetén kérjen segítőt az Önkormányzattól a következő számok egyikén: 94/561-510; 94/561-511; 30/965-4074

65. életévüket betöltött személyek az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot, gyógyszertárat továbbra is kizárólag 9.00 óra és 12.00 óra között látogathatják! Ebben az idősávban a 65 éven felülieken kívül csak a dolgozók tartózkodhatnak az üzletben.

Tájékoztatom Önöket, hogy városunkban eddig összesen 37 személy esetében rendeltek el hatósági karantént, melynek időtartama 12 esetben lejárt, 15 rendelkezést pedig feloldottak. Jelenleg 10 fő tartózkodik karanténban. A járvány során igazolt kőszegi koronavírus megbetegedések száma 2, és már mindkét beteg meggyógyult.

Kérem, egy percig se felejtsék, hogy a veszélyhelyzeti rendelkezések és a kijárási korlátozások hétvégén is érvényben vannak!

Maradjanak otthon, vigyázunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Básthy Béla
polgármester