Fényes bakancs

Megújult Magyarország kedvenc terepjárója, a Renault szárnyai alatt mind kedveltebb Dacia. Félidős frissítést kapott a méltán népszerű Duster szabadidő-autó. (x)

Fényes bakancs
Megújult Magyarország kedvenc terepjárója, a Renault szárnyai alatt mind kedveltebb Dacia. Félidős frissítést kapott a méltán népszerű Duster szabadidő-autó. Vagy terepjáró? Hát igen. Sok más gyártó sok más SUV-jával ellentétben a Duster nem csak hogy 4x4-gyel is kapható, de egészen kiváló a tereptudása. Hogy erről magunk is meggyőződhessünk, egy kapcsolható összkerékhajtású tesztautó gondoskodott magasan hordott orrában 1,5 literes dízelmotorral.
Külsőre nem sokat változott a felfrissített Dacia Duster az elődhöz képest. Elöl új, bonyolultabb mintázatot kapott a hűtőrács, és a fényszóró belseje is modernebbé vált. A spórolás jegyében szigorúan hagyományos, izzós nappali menetfényt kapott a kis szabadidő-autó, hátul krómozott kipufogó, új mintájú lámpatest és átrajzolt 4WD matrica árulja el, hogy ez már a faceliftes és összkerék-hajtású modell. Hajszálnyit változott a tetősín is, azon most már a büszke Duster felirat is olvasható. Ennyi. A formához nem is nagyon kell hozzányúlni, a kompakt méret előnyös terepen és városban is, és igazából a Dacia Duster eddig sem nézett ki rosszul.
Belül a kocsi sok-sok extrája tűnik fel: CD-s rádió Bluetooth-kapcsolattal, sebességhatárolós tempomat, Eco-mód, váltási segédlet, külsőhőmérséklet-jelzés, komfortindex, ESP, ABS, légkondicionáló, stb.. Menet közben pedig a nyomatékos és takarékos motor, mely minden helyzetben megállja a helyét.
Az ötmillió körüli ár e kiválóan felszerelt autó esetében már nem nevezhető kevésnek, de ár-érték arányban mégis kiemelkedő. Ha valaki nem csak hobbiként szeretne egy 4x4-es kocsit, úgy nincs párja a Dusternek. Ha kétkerék meghajtású SUV-ban gondolkodnék, akkor viszont a szívemet elvinné a divat. Itt az elnyűhetetlen bakancsot kereső vásárlóknak szól az ajánlat... (x) A-Z

A gépkocsit a szombathelyi Autó-Baumgartner Kft. biztosította!
http://www.autobaumgartner.hu
fotók:
http://koszeg.hu/hu/aktualis/fotok/dacia-duster-438.html