Fitt-Boxos sikerek a Felnőtt Országos Bajnokságon!

2022. december 7-től 10-ig Miskolc adott otthont a Papp László Felnőtt Ökölvívó Magyar Bajnokságnak, amelyen négy versenyzőnk szállt harcba a bajnoki címért.

• Rögtön a verseny első napján Hámori Luca női 66 kg-ban a csepeli Höflinger Klaudiával csapott össze. Luca hozta a tőle megszokott színvonalat, magabiztos, szép bunyót produkált, aminek következtében az ellenfél edzője a második menet elején feladta a küzdelmet, így versenyzőnk továbbjutott.

A második napon férfi versenyzőink bizonyíthattak.
• Buza Rafael férfi 67 kg-ban a KSI-s Frank László ellen húzott kesztyűt. Az ellenfél edzője az első menetben feladta a mérkőzést, így Rafael elődöntőbe jutott.
• Buza Rómeó 71 kg-ban a miskolci Mester Somával csapott össze egy igazán harcos mérkőzésen. Az első menetben a két ökölvívó nagyon egymásnak feszült, folyamatos, kemény ütések csattantak. A második menetben néhány sorozatos testütés után Rómeó nem tudta folytatni a mérkőzést, így számára véget ért a verseny.
• Jankó Krisztián 71 kg-ban a szegedi Király Balázzsal mérkőzött meg a továbbjutásért. Krisztián igyekezett kihasználni minden kínálkozó alkalmat, sikerült is érvényesítenie akaratát, megosztott pontozással győzelmet aratott, rá is az elődöntő várt.

Az elődöntök napján két versenyzőnk bizonyíthatott.
• Buza Rafael 67 kg-ban a nyíregyházi Petrimán Milánnal szemben húzott kesztyűt. Ökölvívónk ez alkalommal is nagyon szép bunyót produkált mindhárom menetben. Egyértelműen erősebb volt vetélytársánál, egyhangú pontozással szerzett győzelmet, és teljesítményével döntőbe jutott.
• Jankó Krisztián 71 kg-ban a honvéd ökölvívójával, Pylypec Maksymmal vívott csatát. Nagyon harcos első két menetet követően Krisztián sérülést szerzett, így sajnos az egészsége érdekében fel kellett adni a küzdelmet, bronzérem tulajdonosaként térhetett haza.

A mindent eldöntő mérkőzéseket két ökölvívónknak szurkolhattunk.
• Hámori Luca a fehérvári Hollósi Jázminnal szállt szembe. Versenyzőnk magabiztosan, szépen kezdett, rutinja az ellenféllel szemben érezhető volt, ütései szinte kivétel nélkül találtak. Ellenfele edzője az első menetben feladta a küzdelmet, így Luca idén is súlycsoportja magyar bajnoka lett.
• Buza Rafael a vasas rutinos bunyósával, Fodor Milánnal találkozott a döntőben. Ökölvívónk az első perctől az utolsóig minden erejét beleadva ment előre. A nap egyik legjobb mérkőzését vívta a két versenyző, folyamatos volt az adok-kapok. Rafael nagyon jól bemért ütéseivel fogást talált a vasas bunyósán, amit a bírák is így láttak, 4:1 arányú megosztott pontozással Buza Rafael keze lendült a magasba a harmadik menet után. Első felnőtt bajnoki címén kívül Rafael elnyerte a legtechnikásabb ökölvívónak járó különdíjat is.

“Kimondhatatlanul büszkék vagyunk versenyzőinkre! Mind a négyen remek teljesítményt nyújtottak! Luca és Krisztián rutinos felnőtt versenyzőkét nagyon szépen bunyóztak, hozták azt, amire számítottunk tőlük, Luca 5. alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára magyar bajnokként, kiváló teljesítményt követően. A Buza ikrek most bokszoltak először a felnőtt mezőnyben, és bizonyították, hogy bizony számolni kell velük a jövőben, mert mindketten nagyon komoly vetélytársai lehetnek a stabil felnőtt bunyósoknak. Igazi férfi munkát végeztek a srácok!!
Az idei év utolsó versenye volt ez, de nincs megállás, készülünk, hiszen 2023-ban már az év elején komoly megmérettetések várnak ökölvívóinkra.”


Varsányi Áron