Foci a testvériskolák között

Mint minden évben – így idén is – újra találkozott a focipályán is iskolánk, a Bersek József Általános Iskola, és az ausztriai Jakob Thoma Mittelschule testvériskolánk 2-2 csapata a 3. és 4. korcsoportban.


Foci a testvériskolák között

Mint minden évben – így idén is – újra találkozott a focipályán is iskolánk és az ausztriai Jakob Thoma Mittelschule testvériskolánk 2-2 csapata a 3. és 4. korcsoportban. Minden évben váltjuk a helyszínt, egyik évben nálunk míg a másik évben osztrák "testvérünknél" rendezzük a sporttalálkozót. Idén, április 30-án mi utaztunk ki hozzájuk egy hangulatos, végig baráti hangulatban lezajlott sportdélelőttre. Délelőtt fél 9-kor szívélyes fogadtatásban volt részünk és azonnal célba vettük az öltözőt, hiszen 9-kor már kezdődött is az első mérkőzésünk a 3. kor-csoportosokkal. A baráti hangulatban, lelkes játékosokkal lezajlott mérkőzés fő jellemzője az volt, hogy az ellenfelünk sokat futott, küzdött míg mi meg sokat fociztunk a pályán így egy idő után már elég nagy előnyre tettünk szert, amit ellenfelünk már nem tudott behozni.
A nagyoknál ez a szereposztás még hamarabb kijött, az első negyed óra után már nem kellett az eredmény miatt izgulnia senkinek, a játékban gyönyörködhettünk zavartalanul. A tanítási szünetekben más osztályok is jöttek üdvözölni minket, gyerekek és osztrák kollégák egyaránt. A mérkőzések befejeztével vendéglátónk ki is emelte az értékelésében, hogy ma ők kifogásta-lan házigazdák voltak, hiszen vendégeik szórakozását egy percre sem zavarták meg.
Emlékül, mivel mindkét mérkőzést idén mi nyertük mind a két kupát átvehették csapatkapitá-nyaink. És már el is szaladt ezzel a délelőtt, és ezt egy pizzameghívással reagálta le vendéglá-tónk. Nem messze az iskolától egy hangulatos vendéglőben fogyasztottuk el ebédünket. Zá-rásként betértünk egy közeli boltba a szükséges "szuvenírek" beszerzésére és már úton is vol-tunk hazafelé. Szóval jó gyerekek, szép idő, ideális környezet, baráti hangulat tökéletes ellen-fél és kerekedett egy felejthetetlen nap.
Jövőre nálunk, reméljük hasonló feltételekkel!

Terplán Zoltán