Gyermekszínházi bérlet

2018. Október 9-én indul a Jurisics várban a színházi bérlet, melynek első félévi előadásit olvashatják a bővítményben.

Október 9. (kedd) – Világszép nádszál kisasszony
Magyar Népmese Színház

A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie....
Az út azonban így is töredelmes. Bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai tovább segítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.

Szereplők:
Rádai Boglárka
Zanotta Veronika
Benedek Gyula
Illés Dániel
Balázsi István

Rendező: Rumi László


November 13. (kedd) – Óperenciás mesék: A két testvér
Soltis Lajos Színház

A darab tartalma:
Tivadar király és Auguszta királyné, Hetedhét Ország uralkodói a kis trónörökös érkezésére várnak. De mi történik akkor, ha nem egy királyfi útlevelébe van örök tintával beírva ez az úticél, hanem rögtön kettőébe? És mi történik, ha a nagy veszekedésben egyszer csak kettéreped az Üveghegy? Vajon Jácint vagy Kankalin királyfi találja meg a csodaszert, ami megragasztja, ami szétrepedt? A két testvér című mese hősei talán a gyerekszobából sem mozdulnak ki, mégis az egész óperenciás birodalmat bejárják, mire megtalálják az utat egymáshoz. Történetük példa arra, hogy életünk legfontosabb és leghosszabb időre szóló kapcsolataiban (legyen az testvéri viszony vagy barátság) a féltékenység, irigység rossz tanácsadó; viszont elengedhetetlenül fontos a másik mellett való kiállás, kitartás.

Szereposztás:
Jácint, királyfi Bruckner Roland
Kankalin, királyfi Piller Ádám
Tivadar király, Boszorkány Tóth Ákos
Auguszta királyné, Teknősbéka Nagy Zsuzsi
Boglárka, királylány Hajba Beatrix
Boróka, királylány Hajba Beatrix

Rendezte: Sándor Júlia


December 11. (kedd) – Václav Čtvrtek: Rumcájsz
Mesebolt Bábszínház

Rumcájszt, a becsületes jičini cipészmestert, a gróf úr lábának megsértése miatt száműzik a Rejtekadó-erdőbe. Zsiványöltözetben, csálé kalappal a fején, övében pisztollyal beköltözik egy barlangba. A Rejtek-adó erdő lakói:a forrástündér, az állatok és a fák, bokrok befogadják és táplálják a segítőkész útonállót. Feleségül veszi a talpraesett és szorgalmas Mankát, gyermekük is születik, Csibészke. Vajon sikerül csínytevéseikkel, kalandjaikkal, egymást támogatva rendet teremteni a gonosz banyával szövetkező, kivagyi, ostoba gróf és felesége által feje tetejére állított világban?
Van -e bátorságuk ezért akár a poklot is megjárni?
A vidám és kalandos történet során a néző elgondolkodhat arról is, mi a becsület, az együttérzés és mi az igazi gazdagság.
Szereplők: Császár Erika, Fritz Attila, Kőmíves Csongor, Varga Bori
Rendező: Kovács Géza
Tervező: Trifusz Péter
Dramaturg: Szász Ilona
Zeneszerző: Takács Dániel