Három érmet szereztek a Fitt-Boxos bunyósok Egerben!

2021. november 10-től 14-ig került megrendezésre a Serdülő és Junior Női Férfi / Felnőtt Női Ökölvívó Országos Bajnokság Egerben. Az egyesület 7 versenyzője indult útnak azzal a céllal, hogy magyar bajnokként térjen haza.

Három érmet szereztek a Fitt-Boxos bunyósok Egerben!!


1.nap:
• Hámori Luca elit női 63 kg-ban mérkőzés nélküli győzelemmel jutott tovább a Haladás versenyzőjével, Bojér Boglárkával szemben.
• Hökkön Balázs a nyíregyházi Ámit Rubennel csapott össze serdülő férfi 57 kg-ban. Balázs egy jól időzített fejre mért ütésnek köszönhetően nagyon rövidre zárta a mérkőzést, versenyzőnk a második menetben döntő fölénnyel nyert.

2.nap:
• Kiss Áron, Ujhelyi Barna és Csányi Attila sajnos döntő fölénnyel kikapott.
• Hámori Luca elit női 63kg-ban az első menetben győzedelmeskedett, így a döntőbe jutott.

3.nap:
• Németh Dóra serdűlő női 51 kg-ban sajnos vereséget szenvedett az elődöntőben, így bronzéremmel zárta a versenyt.
• Rába Noémi serdülő női 51 kg-ban második menetben döntő fölénnyel nyert, így a döntőben bokszolhatott újra.
• Hökkön Balázs serdülő férfi 57 kg-ban első menetben döntő fölénnyel győzedelmeskedett, így őt is a döntőben láthattuk.

4.nap:
A serdülő és junior döntők napján két versenyzőnk lépett szorítóba.
• Rába Noémi serdülő női 51 kg-ban hatalmas tempót diktálva győzelmet aratott, így magyar bajnok lett.
• Hökkön Balázs serdülő férfi 57 kg-ban szintén bravúros győzelmet követően a dobogó legfelső fokára állhatott.
• Versenyzőink teljesítményének köszönhetően egyesületünk elnyerte a legjobb serdülő női csapatnak járó díjat.

5.nap:
A felnőtt női döntők napján, Hámori Luca bizonyíthatott.
• Luca 63 kg-ban szokásához híven intenzív tempóban kezdte a meccset, ellenfele képtelen volt felvenni az általa diktált iramot, így a második menetben edzője feladta a küzdelmet. Ökölvívónk ezzel megszerezte 9. magyar bajnoki címét!!

“7 fővel vettünk részt ezen az összevont országos bajnokságon. Sajnos 3 érem esélyes versenyzőnk nem tudott egyéb sérülések miatt indulni ezen a versenyen, de így is úgy gondolom jól teljesítettek versenyzőink. Négy érmet sikerült elhoznunk, ebből három aranyat. Egy pici hiányérzetem van csak a többiekkel kapcsolatban, még egy érem benne lehetett volna az egyik mérkőzésben, bár a sorsolásuk nem a legjobb volt, ha úgy nézem, a kiemeltekkel kerültek össze. Illetve volt, aki rutinszerzés céljából jött el erre a versenyre, de mindenki önmagához képest jól helytállt. Talán a bronzérem lehetett volna fényesebb ezüst, hogyha tudjuk hozni a formánkat azon a mérkőzésen, ez most nem így sikerült. Legtöbb versenyzőnk pár mérkőzéssel rendelkezik, tehát még a rutinszerzés a legfontosabb. Sorra jönnek a nemzetközi versenyek, készülünk rájuk, megyünk előre!!”