Határátlépő

Keresztény Ifjúsági Fesztivál, 2005. május 16-án, pünkösdhétfőn Kőszegen, a Jurisics-várban.

A fesztivál születésének története. Még eleven élményem az idei ökumenikus imahét szombat esti ifjúsági istentisztelete. A lelkipásztor szíve mindig boldog, ha megtelik Isten háza (a kőszegi Jézus Szíve Templom), így volt ez január 22-én este is. Istent kereső fiatalok jöttek mindhárom felekezetből, hogy ugyanazt az Istent hallgassák és dicsérjék, majd pedig a Brenner Közösségi Házban ismerkedtünk egymás életével és szokásaival. Lelkipásztorként láttuk, hogy nem szabad "csak úgy" felsebezni a fiatalok szívét és azt mondani, hogy jövő januárban találkozunk ugyanitt. Éppen ezért született bennünk a vágy egy, az egész város ifjúságát érintő fesztivál szervezésével kapcsolatosan, amelyre pünkösdkor kerül sor.
A fesztivál keresztneve. A fesztivál a HATÁRÁTLÉPŐ nevet kapja négy okból: Egyrészt azért, mert kifejezzük vele pünkösd lényegét: hogy a bátortalan tanítványok átlépik a félelmük által bezárt ajtókat, és bátor tanítványokká lesznek. Másrészt jelenti a városunk földrajzi fekvését is. Harmadsorban azt az őszinte szándékot mondjuk ki, hogy át akarunk lépni a felekezeti határainkon az ökumené adta keretek között. Végül, de nem utolsó sorban, az üzenetünk szeretné az Isten-nélküliség állapotából, kihívni, és határátlépésre segíteni, Isten és a vallásosság világába elsegíteni városunk fiataljait.
De hát kinek is szól ez a nap, és a program mit takar? Mindazokat hívjuk és várjuk, akik szívesen vannak együtt önmaguk és más fiatalok megismerése céljából, akik örömmel találkoznak olyanokkal, akik keresik életük határait, akiket érdekel az, hogyan lehet túllépni a felekezeti határainkon. Ezen a pünkösdi találkozón szeretnénk együtt figyelni azokra, akik zenei tudásukkal, életükkel mai módon szolgálják Istent, szeretnénk együtt megmutatni, hogy a hit nem életidegen dolog, hanem határátlépés: a félelem és önmagunk határának átlépése. Mindazokat hívjuk és várjuk, akik készek erre a határátlépésre.

16 órakor programkezdés (Básthy Tamás, országgyűlési képviselő, a Határátlépő Keresztény Ifjúsági Fesztivál fővédnöke és a három egyház képviselői köszöntik a résztvevőket), majd három koncert következik: (16.15) Kidron református zenekar, az (17.45) Izsóp evangélikus ének és zenekar és a (19.00) katolikus Mécses zenekar. (Vár-színpad)

20 órától 21.30-ig héber táncház és teaház.

Az első koncert után három fakultációt kínálunk fel: (17.15 - 17.45)
1. Misszió: három missziós atya élménye a bennszülöttek között (Hirth Vilmos atya Paraguay-i misszió, Modestus indonéz atya és Tóth István atya Fülöp-szigeteki missszió) JUK-ban;
2. Beszélgetés a három gyülekezet lelkészeivel (Kis Udvar)
3. és énektanulás (közös éneklés a zenekarokkal, külső udvar).
Azért választottuk a Jurisics Várat, mert nemcsak a templomba járó ifjúságot akarjuk Isten köré gyűjteni, hanem azokat is, akik távol élnek egyházainktól. Az igehirdetést ezen a délutánon nem a lelkészek tartják, hanem a fellépő zenészek énekei beszélnek Isten szeretetéről és közelségéről. A koncertek között három rövid tanúságtétel is lesz.
Tedd meg az első lépést Te is pünkösdhétfőn, és gyere el a Fesztiválra! A belépés díjtalan!!!
Szeretettel várnak Téged és barátaidat a fesztivált rendező egyházak!