Hóbor Zalán bronzérmes a Junior Európa Kupa futamon

Felnőtt és Junior Triatlon Európa Kupa és Utánpótlás Gála volt Tiszaújvárosban 2022. július 16-17. között. A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub 7 utánpótlás korú versenyzővel vett részt a hétvégi tiszaújvárosi triatlon futamokon.

Szombaton a junior és elit triatlon Európa Kupa előfutamait rendezték meg. A felnőtt nők két előfutamba, míg a többi futamok versenyzői három előfutamban rajtoltak, hogy megszerezzék a vasárnapi döntőben való induláshoz szükséges helyezések egyikét.
A kőszegi versenyzők közül először a junior lányok indultak, köztük Stumpf Anna, aki végül az előfutamában a 16. helyen végzett. Sajnos az úszásban nem tudott Anna elég elöl kijönni, hogy versenyben maradhasson a kvalifikációs helyekért.
A junior fiúknál az első futamban Hóbor Lehel és Laki Barnabás állt rajthoz. Lehel végül 19., Barnabás a 26. helyen ért célba. Lehel az úszás után még szépen jött ki a vízből, de nem tudott felzárkózni az előtte úszókra, így egy nagy bolyban tekert, ahonnan a futáson már nem tudott előrébb lépni, Barni versenye Annához hasonlóan az úszáson „ment el”. A második előfutamban Hóbor Zalán és Medvegy András állt rajthoz. Zalán a mezőny elején jött i az úszásból és végül az első bolyban tekerve a futáson is megtartva a vezető helyet ért célba, ez sajnos Andrásnak nem sikerült, így a 25. lett futamában.
A felnőtt nőknél Medvegy Nóra ismerkedett a nemzetközi mezőny erősségével, ahogy azt sejtettük, nem tudott a döntőbe jutni, futamában a 22. helyen ért célba.
Zalánon kívül a többiek még a legfiatalabbak között voltak futamaikban, az elsődleges cél a verseny rutin megszerzése, tapasztalatgyűjtés ezeken a nemzetközi versenyeken is.
Vasárnap az utánpótlás Gála futamai és az Európa Kupa döntői kerültek megrendezésre.
Az Utánpótlás Gálára az egyesületünkből Hóbor Enikő került meghívásra a Gyermek Lány futamra, ahol végül a 15. helyen ért célba. Bár jobb helyen szeretett volna célba érni, már az is nagy szó, hogy eljutott a versenyre.
Kora délután került sor a junior fiúk döntőjére. Zalán jó rajtot követően végül Kovács Gyulával jött ki a mezőny előtt a vízből, majd ketten együtt tekertek az 5 körös kerékpározás első két körében, ezt követően az üldöző 4 fős, majd az utolsó másfél körre egy 9 fős csoport is utolérte őket, így 15-en szálltak le a nyeregből a záró futásra. Zalán a futáson végig jól koncentrálva, mozogva egyre előrébb jött. A célegyenesbe az első kanadai versenyzőtől kissé lemaradva hárman együtt fordultak és az utolsó pillanatig nagy hajrában küzdöttek a dobogós helyezésekért. Végül Zalán a chilei versenyző mögött legjobb európai célba érkezőként a harmadik helyet szerezte meg!
eredmények:
Eredmények - EvoChip Timing Team
Results: Junior Men | 2022 Europe Triathlon Junior Cup Tiszaujvaros • World Triathlon

Kőszeg, 2022.07.19.