Ifjúsági Magyar Bajnokság

2018. november 7-től 10-ig került megrendezésre a 2018-as Női-Férfi Bajnokság, amelynek idén Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Sportcsarnoka adott otthont. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük négy versenyzője, Lakotár Hanna, Hámori Luca, Ambrus Viktória és Szoták Titusz lépett szorítóba a négy napos versenyen, melynek tétje a magyar bajnoki cím elnyerése volt.

2018.11.07.-től 11.10.-ig került megrendezésre a 2018-as Női-Férfi Ifjúsági Magyar Bajnokság, amelynek idén Budapesen a Madárfészek Ökölvívó Akadémia Sportcsarnoka adott otthont.

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg és Bük négy versenyzője, Lakotár Hanna, Hámori Luca, Ambrus Viktória és Szoták Titusz lépett szorítóba a négy napos versenyen, melynek tétje a magyar bajnoki cím elnyerése volt.




A sort Szoták Titusz nyitotta 64 kg-ban, aki már rögtön az első napon szembe szállt a Kecskeméti Sport Club versenyzőjével, Jakab Alexel. Mindhárom menetben nagyon szoros volt a küzdelem a két versenyző között. Végül Titusz bizonyult jobbnak, így megosztott pontozással nyerte első mérkőzését. Második összecsapására sem kellett sokat várni. 11.08.-án Antoni Antal volt Titusz vetélytársa. Az előző naphoz hasonlóan erős küzdelmet láthatott a közönség, nem kímélték egymást a srácok. A bírák egyértelműen Tituszt találták jobbnak, így egyhangú pontozással nyerte a második mérkőzését. Harmadik alkalommal ökölvívónk már az elődöntőben mutathatta meg tudását a Ferencvárosi Torna Club versenyzőjével, Rostás Arnandóval szemben. A kemény harcban Titusz mindvégig próbált felülkerekedni ellenfelén, de sajnos ez nem bizonyult elégnek. Így Szoták Titusz 64kg-ban bronzérem tulajdonosaként térhetett haza.



Három női versenyzőnk Lakotár Hanna, Hámori Luca és Ambrus Viktória erőnyerőként jutottak döntőbe, így mindannyiuknak egy-egy leküzdendő ellenfél jutott.




Lakotár Hanna 54 kg-ban a Vecsési Box Klub versenyzőjével, Kiss Bettinával szállt harcba az aranyéremért. Hanna magabiztosan, minden lehetőséget kihasználva boxolt végig mindhárom meneten keresztül. Ennek eredményeként 3:2 arányú, megosztott pontozással győzött, így súlycsoportjában, 54kg-ban ő lett az idei magyar bajnok.
Hámori Luca 64kg-ban Villás Veronikával, a Vasas-Süllős Boxig Team versenyzőjével csapott össze. Luca lendületesen kezdett, a lendületet folyamatosan tartotta is a mérkőzés végéig. Ennek eredményeként Hámori Luca egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést, így 64 kg-ban ő lett az idei magyar bajnok.
Ambrus Viktória ellenfele 69kg-ban a Varkocs György Box Club versenyzője, Rubos Dóra volt. Viki a tőle megszokott módon erősen indította a mérkőzést, sikerült is fogást találnia ellenfelén, így már rögtön az első menetben döntő fölénnyel nyert. Ezáltal és Ambrus Viktória magáéaek tudhatja a magyar bajnoki címet 69 kg-ban.



Mind a négy versenyzőnk teljesítményével elégedett vagyok! Hozták a tőlük elvárt színvonalat a ringben. Attól függetlenül, hogy a mezőny nem rendelkezett túl nagy létszámmal, a vetélytársak annál komolyabbak voltak. Lakotár Hanna és Hámori Luca egy súllyal feljebb lépett és ez volt ebben a súlyban az első mérkőzésük. Hanna a korábbi junior EB ezüstérmes Kiss Bettina felett győzedelmeskedett. Luca pedig az idei Ifjúsági Világbajnokságon bronzérmet szerző Villás Veronikát győzte le. Szoták Titusz rendkívül nagy fejlődést mutat az idei évben. Első mérkőzésén egy válogatott kerettagot sikerült felülmúlnia.
A mérkőzések tétjét emelte, hogy ennyire kemény ellenfeleket kaptak versenyzőink. Büszkeséggel tölt el, hogy mindannyian legyűrték az előttük álló nagy akadályokat! Pihenésre azonban most sincs idő, hiszen bőven áll még ökölvívóink előtt kihívás az év hátralévő részében.

Varsányi Áron