„Ízek az Alpokaljáról”

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület évek óta meghirdeti „Ízek az Alpokaljáról” elnevezésű, háziasszonyoknak szóló versenyét, melyben az édes és sós sütemények és a becsesen őrzött családi receptúrák alapján készült lekvárok mellett felvonultattak savanyúságokat, szendvicskrémeket, aszalékokat, gyümölcskocsonyákat, kompótokat és más házi finomságokat. A három tagú zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, a nagy számú nevezés és az igen finom különlegességek miatt.

„Ízek az Alpokaljáról”
2019. október 19-20-án került megrendezésre Kőszegen immár 18. alkalommal „A Natúrpark ízei, gasztronómiai fesztivált, Orsolya napi vásár”.
A pazar őszi hétvége gyönyörű időben telt. A programokkal, árusokkal, civilekkel, sütő-főző szervezettekkel teli 2 nap a történelmi belváros minden kiemelt helyszínén, a Jurisics-várban, a várárokban, a Jurisics-téren, és a Fő-téren is elérhető volt.
A sok kóstolnivaló mellett az Írottkő Natúrparkért Egyesület évek óta meghirdeti „Ízek az Alpokaljáról” elnevezésű, háziasszonyoknak szóló versenyét, melyben az édes és sós sütemények és a becsesen őrzött családi receptúrák alapján készült lekvárok mellett felvonultattak savanyúságokat, szendvicskrémeket, aszalékokat, gyümölcskocsonyákat, kompótokat és más házi finomságokat.
A három tagú zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, a nagy számú nevezés és az igen finom különlegességek miatt.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület 5 kategóriában díjazta a résztvevőket, és különdíjat is kiadott. Az ajándékokat az egyesület biztosította, melyben a Kőszegi Biotéka és Demeter Ágnes is támogatta.

Reformétkek kategória:
1. Alaszné Róth Szilvia - Zöldfűszeres vargányakrém
2. Gelencsér Ildikó – Tökmagolajos babkrém
3. Rosta Tamás – Lilahagymás padlizsánkrém ízletes rizikével
Gyümölcskészítmények kategória:
1. Alaszné Róth Szilvia – Izabella szőlő alma-dió zselé
2. Dr. Mentes Katalin – Fűszeres ecetes erdei gombasaláta
3. Vértes Ildikó – Gyógycsepp (18 féle gyógynövénnyel és körtepálinkával)
Különdíjas: Kovács Dávidné – Gesztenye étcsokoládé finomság
Lekvár kategória:
1. Tézsula Hagyományőrző Egyesület – Eperfa-szeder lekvár
2. Mezei Klára – Málna lekvár
3. Bokorné Csercsics Szabina – Rumos szilvareszter
Édes házi sütemények kategória:
1. Mezei Klára – Somlói revolúció
2. Orbán Tóth Adrienn – Gesztenyés legyezőtorta
3. Ávár Imréné – Meggyes gesztenyetorta
Különdíjasok:
Kovács Dávidné – Sárgabarackos máktorta
Stefanich Petra – Narancsos répatorta
Sós házi sütemények kategória:
1. Bönditzné Siwiec Magdalena – Hajdinás-húsos töltött pierogi
2. Vértes Ildikó – Napraforgómagos csavart sajtosrúd
3. Tézsula Hagyományőrző Egyesület – Libazsíros lilahagymás pogácsa