Ízek az Alpokaljáról 2022 - EREDMÉNYEK
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület által a Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál és Orsolya-napi vásáron meghirdetett verseny az idei évben rekordot döntött, hiszen összesen 99 nevezés érkezett szombaton déli 12 óráig.
Az Írottkő Natúrparkért Egyesület által a Natúrpark Ízei Gasztronómiai Fesztivál és Orsolya-napi vásáron meghirdetett verseny az idei évben rekordot döntött, hiszen összesen 99 nevezés érkezett szombaton déli 12 óráig:
- 8 reformétel;
- 18 egyéb gyümölcs-zöldség készítmény (szörp, aszalék, likőr, ecet);
- 33 féle lekvár;
- 6 sós, valamint 34 édes sütemény.
A verseny díjazottai:
Gyümölcs-zöldség készítmény
1. Cékla tormával – Gyarmati Erzsébet munkája
2. Ízletes rizike, erdeigyümölcs ecetben – Dr. Mentes Katalin munkája
3. Meggyecet – Tóth Miklósné munkája
Különdíj: Birslikőr – Kondicsné Lőb Ildikó munkája
Reformétkek
1. Gombás juhtúrós pástétom – Pungor-Csaba Erika munkája
2. Hidegtál torta – Kovács Dávidné Julianna munkája
3. Lilahagyma chutney – Honvédné Faragó Regina munkája
Különdíj: Sütőtökvaj - Pungor-Csaba Erika munkája
Lekvár
1. Csitkenye lekvár - TÉZSULA
2. Fahéjas birsalma lekvár - TÉZSULA
3. Áfonya lekvár – Fertigné Széll Erika munkája
Különdíj: Currys aszaltszilva chutney gyömbérrel és naranccsal - Kovács Dávidné Julianna munkája
Édes sütemények
1. Huszárcsók - TÉZSULA
2. Marlenka dióval töltve – Bönditzné Siwiec Magdalena munkája
3. Málnás-pisztációs macaron – Dabóczi Alexandra munkája
Különdíj: Vegán zebra kuglóf – Szilágyiné Gasztonyi Eszter munkája
Sós sütemények
1. Káposztás pogácsa - TÉZSULA
2. Tepertős pogácsa - TÉZSULA
3. levendulás kifli - TÉZSULA
Különdíj: Házi kovászos kenyér – TÉZSULA
A zsűri tagjai:
- Nagy Andrásné Ibolya, Nemescsó
- Zeliska Orsolya, Péklány Kézműves Pékség
- Horváth Flóra, Fecskefészek Gasztroműhely
- Balázs Borbála, Írottkő Natúrparkért Egyesület
- Soproni Attila, Soproni Sütöde
A verseny díjait az Írottkő Natúrparkért Egyesület mellett a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, a Biotéka - Neudl Marianna, a Soproni Sütöde – Soproni Attila és a Péklány Kézműves Pékség – Zeliska Orsi ajánlották fel.