ÍZEK AZ ALPOKALJÁRÓL
Szombaton aszalékok és húsmentes ételek, míg vasárnap a lekvárok, sütemények csapnak össze a Natúrpark szervezte vetélkedésen a KÖSZHÁZban.
ALPOKALJÁRÓL
A helyi praktikák, ízek megőrzése, megismerése céljából
VERSENYT HIRDETÜNK!
A Natúrpark Ízei – Gasztronómiai Fesztivál, Orsolya napi vásár ideje alatt
NEVEZNI
2015. OKTÓBER 24- ÉS 25-ÉN LEHET AZ ALÁBBI KATEGÓRIÁKBAN
OKTÓBER 24. SZOMBAT
A versenyen való részvétel feltétele:
- savanyúság, gyógybor, gyógylikőr, borecet stb esetében 1 kisüveg (2 dl),
- aszalék esetén 1 tálca (legalább 20 db) leadása
- reformpástétom, hús nélküli fasírtok,
kolbászok, vegetárius húspótlók és szendvicskrémek, húsmentes, zöldséges szendvicskrémek (min. 20 dkg)
OKTÓBER 25. VASÁRNAP
Sütemény esetében
az alábbi kategóriákban lehet nevezni:
- édes sütemény
- sós sütemény
Mindkét kategóriában külön kerül értékelésre a lakossági, azaz házi sütemény és a kereskedelmi, azaz hivatásos készítők által sütött sütemény.
A versenyen van részvétel feltétele:
- Sütemények esetében 1 tálca (legalább 12 db, szelet, stb.) sütemény
- Lekvárok, dzsemek, ízek, befőttek, kompótok esetében 1 kisüveg finomság (2 dl)
MINDKÉT NAP A LEADÁS HELYE ÉS IDEJE:
09-11 ÓRÁIG, A KÖSZ-HÁZBAN (JURISICS-VÁR, ELŐVÁR)
Mindkét nap az értékelést követően – kóstolójeggyel – a helyszínen13.00-tól
lehetőség lesz a finomságok megvásárlására, kóstolására!
EREDMÉNYHIRDETÉS: OKTÓBER 25-ÉN, VASÁRNAP 15 ÓRAKOR,
A VÁR BELSŐ UDVARÁN
További információ:
www.naturpark.hu; www.koszeg.hu
ine@t-online.hu