Junior Triatlon Európa Kupa

Tábor-ban (CZ) 2022. július 24-én Hóbor Zalán éppen lemaradva a dobogóról második európaiként a 4. helyen végzett a Junior Európa Kupa futamon.

A múlt hétvégén a csehországi Táborban folytattuk a versenyzést 2 kőszegi indulóval.
Táborban teljes sprint távon zajlott a verseny, így 750m úszás, 20 km kerékpározás és 5km futás várt a sportolókra.
Az úszást 1 nagy körben kellett teljesíteni, nem volt sok fordító sem így a mezőny sem szakadt szét nagyon az úszás során, de azért jól megnyúlt. Zalán most is hozta az utóbbi időben mutatott remek formáját és itt is elsőként jött ki a vízből a 70 fős mezőnyből (többen nem indulhattak, várólista volt az esetleges visszalépésekre vártak a még benevezett, de indulási jogot már nem kapott sportolók). Hóbor Lehel is jól úszott, Ő a 18. helyen jött ki a vízből.
Kerékpáron egy erősen hullámos, helyenként szeles 4 körös pályán kellett teljesíteni a távot. Sajnos a kerékpározás során nagy bolyok jöttek létre, így több gyengébb úszó, de jól futó versenyző is előre került. Zalán az első, 28 fős bollyal szállt le a futásra, de nem sikerült jól helyezkedni, így a 20. hely körül kezdte csak meg a befejező távot. Lehel a második nagy bollyal ért másodszor a váltózónához. Lehel a kerékpározás során elkészült az erejével és már nem tudott előrébb lépni, végül a 64. helyen ért célba.
Zalán a futás során egyre előrébb tudott kerülni az egyébként igen kanyargós emelkedőkkel-lejtőkkel tarkított körön az élmezőnyhöz, szépen beosztva az erejét végül éppen lemaradva a dobogóról a negyedik helyen ért célba második európaiként, így a ranglistán is értékes pontokkal egyre előrébb kerül.
A nyáron még egy magyar triatlon verseny vár a gyerekekre és az iskolakezdéskor még a bledi Európa Kupa futamon veszünk részt szeptember 1. hétvégéjén. A sorozatból egyébként még 4 verseny van hátra, ezek közül Bledben kerül megrendezésre az utolsó Európa Kupa futam.
eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2022_europe_triathlon_junior_cup_tabor/546882

Kőszeg, 2022.07.28.