Kitettek magukért a Fitt-Boxos ökölvívók Debrecenben!

Február 3-tól 7-ig került megrendezésre a 64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny Debrecenben, ahol a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet 3 versenyző képviselte, Ambrus Viktória (Büki Szakosztály) elit női 69kg-ban, Jankó Krisztián elit férfi 69kg-ban és Hámori Ádám elit férfi 91kg-ban.

>
> Jankó Krisztián elit férfi 69kg-ban a török Onur Sipal-al szemben lépett szorítóba. Az első menetben Krisztián fiatalos lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Ellenfele jóval tapasztaltabb volt nála, ennek ellenére adok-kapok küzdelmet láthattunk. A második menetben versenyzőnk minden igyekezete ellenére már kiütközött a török bunyós rutinja, ami a harmadik menetben is kitartott, így Krisztián vereséget szenvedett. Szomorkodni azonban nincs oka, hiszen egy rendkívül komoly eredményekkel rendelkező partnerrel szemben bizonyíthatta kitartását!
>
> Ambrus Viktória elit női 69kg-ban mérkőzött meg a jelenlegi Európa-bajnokkal, a finn Elina Gustafssonnal. Viktória szokásához híven erősen indított. A mérkőzés során jó néhányszor sikerült meglepnie tapasztalt ellenfelét, azonban a finn bunyós kontrái roppant erősek voltak. A mérkőzés végig hullámzó volt, egy hajszál választotta el Viktóriát a győzelemtől, de 3:2 arányú pontozással a másik ökölvívó győzedelmeskedett. Krisztiánhoz hasonlóan Viktória is büszke lehet teljesítményére, hiszen remekül helytállt!
>
> Hámori Ádám első alkalommal elit férfi 91kg-ban lépett kötelek közé a kanadai Bryan Colwell-el szemben. Versenyzőnk ellenfele roppant kellemetlen stílusban bunyózott, így Ádámnak nem volt egyszerű dolga. A megfeszített tempóban zajló három menet során viszont Ádámnak sikerült felülkerekednie a kanadai ökölvívón, így egyhangú pontozással győztesként zárta első mérkőzését.
> A második mérkőzésén Ádám a többszörös EB érmes horvát Toni Filipivel csapott össze. Kiélezett volt a mérkőzés mindhárom menete, mindkét ökölvívó bele adott apait-anyait. Az első menetben Ádám erős kezdést követően irányított. A második menetben versenyzőnk kicsit visszavett a lendületéből, így egy egészen kicsivel az ellenfél volt a jobb, de a harmadik felvonásban versenyzőnk ismét hozta a tőle megszokott formáját és végig hajrázta a menetet. Az eredményhirdetésnél egyhangú pontozással Ádám keze lendült a magasba!
> Az elődöntőben Ádám vetélytársa az indiai Gaurav Chauhan lett volna, viszont a Toni Filippivel való összecsapás során versenyzőnk sérülést szenvedett. A komolyabb probléma elkerülése érdekében a reggeli mérlegelés során úgy döntöttek, hogy Ádám nem kockáztat így nem folytatja a küzdelmet. Így ökölvívónk végül a dobogó harmadik fokára állva, bronzéremmel zárta a megmérettetést.
>
> Csapatunk teljesítményével a hazai egyesületek közötti pontversenyben 5. helyen végzett!
>
> Mindhárom versenyzőnk nagyon szépen teljesített az idei év első komoly megmérettetésén. Egyiküknek sem lesz túl sok ideje pihenni, hiszen sorra jönnek a versenyek, amelyeken mindenki szeretné a lehető legjobb formáját nyújtani, ahogy azt már eddig is megszokhattuk!
>
Varsányi Áron