„Kőről – kőre, az Írottkőre”

natúrparki vetélkedő

Kedves Játszótársak! Az alábbiakban olvashatjátok a 2014-es év szellemi és gyakorlati feladatait. Ne feledjétek, a tét nagy: az egyfordulós verseny után a döntő következik! Sok sikert az újesztendőhöz és a megoldásokhoz is!

„Kőről – kőre, az Írottkőre” natúrparki vetélkedő

Kedves Játszótársak!

Az alábbiakban olvashatjátok a 2014-es év szellemi és gyakorlati feladatait.
Ne feledjétek, a tét nagy: az egyfordulós verseny után a döntő következik!
Sok sikert az újesztendőhöz és a megoldásokhoz is!

Fontos tudnivalók:

 A feladatok mindhárom korosztály részére egyformák!
 Cél mindegyik korosztályban: minél több pont megszerzése!

Feladatok:

1. Gyűjtsetek össze minél több, max. 3 szóból álló kifejezést. A szavak egyikében szerepeljen a kő (Kő) betűkapcsolat, mely köthető az Írottkő – Geschriebenstein Natúrparkhoz! Minden megoldást indokolni kell. Minden helyes megfejtés 1 pontot ér.

2. A 2013. decemberben megjelent IGEN (Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark) magazin mellékleteként kiadott 2014. évi falinaptáron szerepel 36 db kép. Ismerjetek fel minél többet, és írjátok meg, mit ábrázol és hol található. Minden helyes képfelismerés+helye 1 pontot ér!

3. Készítsetek interjút a „Ha hétvége, akkor Natúrpark” című programsorozat túráit vezető önkéntes túravezetők egyikével. A feladat végrehajtása 1 pontot ér.

4. Készítsetek csoportképet a lakóhelyeteken található I. világháborús emlékről/emlékekről, melyen csoportotok minden tagja szerepel. A helyes megoldás 1 pontot ér.

5. Készítsetek csoportképet, melyen a csoporttagokon kívül látható az Írottkő – Geschriebenstein Natúrpark területén bárhol található, alpannonia® turistajelzéssel ellátott hely is. A helyes megfejtés 1 pontot ér.

6. Keressétek meg azt a tanösvény táblát, amely a Kenyér-hegy történetét mutatja be, és írjátok le, hogy honnan ered a hegy elnevezése, valamint hogy a két világháború közötti turistatérképeken milyen néven szerepelt a hegy! A helyes megfejtés 1-1 pontot ér!

7. Soroljatok fel 3 rossz és 3 jó élményt, melyet az Írottkő Natúrparkban tett kirándulás, túrázás, vagy program alatt szereztetek. Minden élmény 1 pontot ér.

8. Készítsétek el és küldjétek be az Írottkő Natúrpark jelenleg érvényben lévő logóját. A technika szabadon választott, max. méret A4. A helyes megoldás 1 pontot ér.


A feladatsort beküldő/csapat neve és
települése……………………….…………………………………………….………………………………………………………….……………………………….


Beküldési határidő: 2014.február 10.
- E-mail cím: ine@t-online.hu; fax: 0694/563-120
- Személyesen munkanapokon 9-17 óra között az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Tourinform irodában
9730 Kőszeg, Rajnis utca 7.