Kőszeg is a „Házhoz megyünk!” programban

A Jurisics-várban várják az érdeklődőket minden hónapban

A vagyonvédelem továbbra is a bűnmegelőzés egyik fontos szegmense a megyében. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a „Házhoz megyünk!” elnevezésű országos program keretében Kőszegen a Jurisics várban felállított információs ponton várják az érdeklődőket az illetékes rendőrkapitányság munkatársai, valamint a programban együttműködő szervezetek képviselői.

A látogatók minden hónapban a második héten Kőszegen, a Jurisics-várban találkozhatnak a szakemberekkel, akik vagyonvédelemhez szükséges információkkal nyújtanak segítséget és igény esetén az ingatlanok egyedi biztonsági vizsgálatára is lehetőség nyílik.


Kőszeg
- helyszín: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
- időpont: minden hónap második hete, hétfőtől péntekig, 10 óra és 12 óra között.

Fókuszban a vagyonvédelem

Házhoz megyünk program Vas megyében.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében dr. Bíró Barnabás r. alezredes úr, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője és az együttműködő partnerek – köztük a Claudius Polgárőr Egyesület; az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.; a Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyelete; valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Vas Megyei Szervezete – képviseletében megjelentek indították útjára Vas megyében azt a jelenleg országosan futó programot, amelynek középpontjában a vagyonvédelem áll.
Alezredes úr kiemelte, a statisztikai adatok is alátámasztják, hogy a megye közbiztonsági helyzete országos viszonylatban a legjobbak között van, amely részint a polgárok jogkövető magatartásának, részint pedig a folyamatos bűnmegelőző tevékenységnek is köszönhető. A polgárok szubjektív biztonságérzetének fenntartása és tovább javítása érdekében a bűnmegelőzés minden területen kiemelt hangsúllyal bír. Így az érintett szervezetek munkatársai három településen – Szombathelyen, Sárváron és Kőszegen – felállított információs ponton adnak tájékoztatást az érdeklődőknek a vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, sőt, akár házhoz is hívhatják a szakembereket.