Kőszegi box-hírek

Szili a válogatottban, Klein Csaba Kőszegen

Magyarország – USA amatőr ökölvívó válogatottak közti csapattalálkozót rendeztek a múlt hét végén Székesfehérváron. Hazánkat a 69 kg-os súlycsoportban –egyetlen vidékiként - a KSE kiválósága, Szili István képviselte. Ellenfele az Amerikai Egyesült Államok 69 kg-os bajnoka volt.

A mérkőzésre ellátogató mintegy 25 fős kőszegi szurkolótábor igazi hazai hangulatot teremtett a csarnokban, amikor Szili a kötelek közé lépett. István taktikusan, jól bokszolt, miközben igyekezett távol tartani magától a nyurga, hosszú kezű színes bőrű amerikait. Sajnos a pontozók szépíteni akartak a csapattalálkozó eredményén, mert 2:1 arányban az amerikainak ítélték a meccset. Pedig a mi fiúnk jobb volt! Aki nem hiszi, megnézheti a Sport 1 televízióban 13-án 20.00-kor, 17-én 11.15-kor, ill. a Sport 2 műsorán 14-én 9, 15-én 12 ill. a 18-án 21.45-kor kezdődő összefoglalókban. A találkozón készült fényképek a hét végétől megtekinthetők az ökölvívó szakosztály honlapján a www.microweb.hu/boxing/fotoalbum oldalon.
A következő hazai mérkőzésre május 28-án este kerül sor a Balog iskolában, ahol a "Csonttörőt" is edző Klein Csaba vezette főváros Maccabi Boxclub lesz a KSE vendége.