Kőszegi Triatlon Klub

A klub elmúlt hetek versenyeinek beszámolói, és a lányok Duatlon
Országos Bajnokság érmeseinek fényképei (első Magyar Bajnoki érmeik a serdülő korosztályban!) láthatók, olvashatók a bővítményben.

Pannoniamann Donnerskirchen
2014. április 5.
(TriKids Cup 2014)

Megkezdtük a 2014-es évi nemzetközi versenysorozatot Donnerskirchenben. Sajnos csak az első futam közben értem ki a versenyre (egy kisebb reggeli balesetem miatt – aminek az ellátásában szintén szülői segítséget kaptam, köszönet érte!), így a regisztrációt, bemelegítést, készülődést a szülők segítségével oldották meg a gyerekek.
A pálya a tavalyi évről már legtöbbünknek ismerős volt, bár sokan léptek korosztályt, így a távok körök mérete, nekik változást jelentett.
A versenyzőink ezen a napon a dobogó második fokára állhattak fel legtöbbet, hiszen Nyul Marcell, Molnár Gábor, Pillisz Réka és Meiler Flórián egyaránt ezüstérmet szerzett korosztályában.
Kezdésnek jó verseny volt, és személy szerint örültem, hogy végül kinn lehettem és láttam a legtöbb gyerek versenyzését.


Duatlon Országos Bajnokság - KASZÓ
2014. április 27.
(Gyermek és Serdülő OB)


Vasárnap egy kora reggeli utazást követően vettünk részt a gyermek és serdülő Országos Bajnokságon Kaszón. Bár féltünk, mert esőt jeleztek egész napra, végül nagyon szép, ideális időnk lett a versenyre.
A futamok a gyermek és serdülő futamokkal kezdődtek.
A gyermek korosztályban mindkét nemnél csapatban is érdekeltek voltunk, hiszen 4 illetve öt versenyzőnk volt az indulók között. A gyerekek olyan szépen szerepeltek, hogy egy egyéni bronzérmet szerzett Molnár Gábor valamint mindkét csapat ezüstérmet (Spanraft Liza, Gurisatti Jázmin, Hóbor Eszter – valamint Molnár Gábor, Illés Péter, Schwahofer Balázs) mi szereztük. A lányoknál Marton Emese kerékpáron mások hibája miatt bukott, ennek ellenére is jó helyen ért célba, viszont így a csapat helyért való küzdelemből kiesett.
A serdülőknél a lányoknál voltunk érdekeltek, itt Varga Kitti és Pillisz Réka versenyzett, utóbbi a 9. helyen ért célba az erős mezőnyben.
A fiatalabbaknál Nyul Marcell ért el szép helyezést, 4. lett a népes mezőnyben.
A verseny után már a másnapi nemzetközi versenysorozat következő állomására készülődhettünk lélekben a hazafelé úton. Így az esti hazaérést követően a kerékpárokat ki sem kellett pakolnunk az autókból.


Parndorfer-Speedworld Kids „Duatlon”
2014. április 28.
(TriKids Cup 2014)

Ismét egy érdekes versenyen vettünk részt. A csapat egy részének a lábában már három nap versenye (két nap kerékpár diákolimpia és a tegnapi duatlon OB) volt. Gyönyörű időben érkeztünk a parndorfi gokart pályára, de igen sötét felhők közeledtek a rajtszám felvétel alatt. A két legkisebb korosztály futama még elrajtolt, de a második futamban már úgy szurkoltam a gyerekeknek a kerékpáros számnál, hogy „Vigyázzatok, csak óvatosan!”, mert ekkorra már a pálya veszélyesen csúszott, persze gokart pályához illően jóformán csak kanyarokból állt.
Ezután esőszünet következett, majd ezt követően a versenybírók vezetője a mellett döntött, hogy csak futószámból áll a többi korosztály versenye (ekkor a pályán már cipőben lehetett csúszkálni, mintha jégre mentünk volna, futáson is többen elcsúsztak a kanyarokban).
Éremszerzőink: Neudl Gábor 3. (még duatlonban), Illés Péter 2. (már futásban)
Nyul Marcell a tegnapi 4. hely után ismét éppen lecsúszott a dobogóról.
Az elmúlt hetekben rengeteg versenyen indultak versenyzőink (terematlétika, megyei és országos mezeifutó diákolimpia, duatlon és kerékpárversenyek), ahol szép eredményeket értek el (nem véletlenül viszik mindenhová a versenyzőinket), de a sorozat végére látszott, hogy nem volt elég a köztük lévő pihenő.
A következő versenyünk a budapesti Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokság lesz, melyre megfelelően fel tudunk pihenni és reményeim szerint nagy létszámmal tudjuk képviselni klubunkat.